In De man uit Rome onderzoekt een cynische priester een huilend Mariabeeld. Wat is waar?

Film
Priester Filippo wordt door het Vaticaan naar een dorp in Limburg gestuurd. Daar is een religieuze beroering gaande. Mensen staan in de rij voor een Mariabeeld in een kleine huiskamer. De moeder Gods zou gehuild hebben. Filippo laat zich niet zomaar meevoeren in de hysterie.
De man uit Rome
genre:
  • Drama
  • Mysterie
aanbieder:
  • In de bioscoop
Jaap-Harm de Jong
woensdag 5 april 2023 om 17:14 aangepast 7 april 2023 12:45
Jaap van Heusden toont een wereld die niet vaak op het witte doek verschijnt en beschouwt die met oprechte aandacht.
Jaap van Heusden toont een wereld die niet vaak op het witte doek verschijnt en beschouwt die met oprechte aandacht. beeld gusto entertainment

In een wereld vol leugens is de waarheid een zeldzaam fenomeen. Hij verwacht het wonder te ontkrachten. Zich overgeven aan de God die hij dient lukt niet. Die staat op afstand, is eindeloos ver weg. 

Hij rekent echter buiten de dorpsgemeenschap die het wonder als balsem voor haar verscheurde ziel ervaart. En buiten Térèse, de zwijgende jonge vrouw die het wonder aanschouwde en hem met mysterieuze berichtjes lijkt te doorgronden en zijn ongeloof doet wankelen.  

Langzaam ontvouwt zich de achtergrond van het trauma dat het dorp beheerst. Zeer direct en op een vreemde manier toch afstandelijk wordt deze onthutsende gebeurtenis in beeld gebracht. Er roert zich van alles onder de oppervlakte en de kritische onderzoeker wordt met argusogen bekek..