Deze Friese twintiger breekt door in Hollywood: ‘Obsessie en passie liggen dicht bij elkaar’

Interview
Hij is nog maar twintig jaar, maar speelde in grote internationale series naast beroemdheden als Emily Blunt. Vanaf zondag is de Friese Walt Klink te zien naast 24-acteur Kiefer Sutherland in de spionagethrillerserie Rabbit Hole.
Jort van Slooten
woensdag 22 maart 2023 om 19:15 aangepast 23 maart 2023 20:48
Walt Klink speelt in Rabbit Hole 'The Intern'.
Walt Klink speelt in Rabbit Hole 'The Intern'. beeld Michael Gibson/SkyShowtime
Filmtip Student Student: media

Klink werd bekend door zijn rol in de televisieserie Brugklas en de videoclip van het nummer Smoorverliefd van Snelle. Voor zijn rol in de korte film Neontetra kreeg hij een Gouden Kalf nominatie voor beste hoofdrol in een korte film.  

In Rabbit Hole komt bedrijfsspion John Weir (Sutherland) in een omvangrijk complot terecht wanneer hij ten onrechte wordt beschuldigd van moord. Klink speelt in de serie ‘The Intern’ (de stagiair), een vast lid van Weirs team. Door de vele plotwendingen kan Klink weinig kwijt over de rol van zijn personage. Tussen de regels door - en gebaseerd op de eerste paar afleveringen - is duidelijk dat zijn personage veel meer doet dan koffie halen.    

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Geen honden en Italianen toegestaan'. Met poppen van zijn opa en oma vertelt deze kleinzoon hun verhaal

Zeventigplusser Alain Ughetto zit met een stralend gezicht naast zijn opa en oma. Of beter gezegd, de ruim twintig centimeter grote poppen die hij van hen maakte. Negen jaar lang werkte hij aan de stopmotion-animatiefilm No Dogs or Italians Allowed.

Afbeelding

Het onbekende verhaal van de Armeense Jeanne d'Arc: 'Aurora koos ervoor zichzelf op te offeren'

De geanimeerde documentaire Aurora’s Sunrise vertelt het waargebeurde verhaal van Aurora Mardiganian (1901-1994): een jonge vrouw die het gezicht werd van de Armeense genocide die ze als enige in haar familie overleefde.

Afbeelding

De zin en onzin van exorcismefilms

Wat moeten christenen met exorcismefilms? Zijn ze een terechte waarschuwing voor onzichtbare vijanden? Of een gemakkelijke toegangspoort tot het occulte?

Afbeelding

Hoe bewijs je een wonder? Regisseur Jaap van Heusden: 'Soms is het je roeping je mond te houden'

In De man uit Rome reist de sceptische priester Filippo van het Vaticaan naar een Limburgs dorpje. Zijn doel is onderzoeken of een huilend Mariabeeld een wonder is of bedrog. 'De Katholieke Kerk neemt het toetsen van wonderen uiterst serieus.

Afbeelding

Deze Friese twintiger breekt door in Hollywood: 'Obsessie en passie liggen dicht bij elkaar'

Hij is nog maar twintig jaar, maar speelde in grote internationale series naast beroemdheden als Emily Blunt. Vanaf zondag is de Friese Walt Klink te zien naast 24-acteur Kiefer Sutherland in de spionagethrillerserie Rabbit Hole.

Afbeelding

De Oscaruitreiking is dit weekend. Wie gaat er winnen en wie zou moeten winnen?

Wie gaat er dit weekend met een Oscar naar huis? De filmrecensenten van het Nederlands Dagblad lichten de vier belangrijkste categorieën toe. Wie maakt de grootste kans en wie verdient volgens ons het gouden beeldje?