In de miniserie Funny Woman wil een jaren ‘60 comédienne taboes doorbreken

Serie
De komedieserie Funny Woman toont hoe een grappige vrouw in de jaren zestig taboes kon doorbreken.
Funny Woman
genre:
  • Romantisch
  • Komedie
aanbieder:
  • SkyShowtime
Michiel van Hout
woensdag 22 maart 2023 om 14:53
Funny Woman wil op een intelligente manier een tijdsbeeld schetsen in de ogenschijnlijke vorm van een toegankelijke romantische komedie.
Funny Woman wil op een intelligente manier een tijdsbeeld schetsen in de ogenschijnlijke vorm van een toegankelijke romantische komedie. beeld skyshowtime

Ongetwijfeld heeft het succes van de serie The Marvelous Mrs. Maisel, op Prime Video, bijgedragen aan het idee om de roman Funny Woman van de veel verfilmde auteur Nick Hornby naar het scherm te brengen. Mrs. Maisel breekt in de naar haar genoemde serie door in stand-up comedy in het Manhattan van de jaren vijftig. 

De nieuwe miniserie Funny Woman draait om Sophie Straw, die te zien is in een komische tv-show met publiek (sitcom) in het Londen van de jaren zestig. Duidelijke overeenkomst: in die tijd was men nog niet zo gewend aan vrouwen die publiekelijk hun mondje durfden te roeren, zeker niet als ze humoristisch waren. Groot verschil: waar bij Mrs. Maisel haar Joodse achtergrond regelmatig op de voorgrond treedt, daar is Sophi..