Alice, Darling durft een confrontatie aan te gaan: ken je jezelf het beste?

Film
Zelfkennis is zo belangrijk dat in de klassieke oudheid al ‘ken jezelf’ stond te lezen op het Orakel van Delphi. Maar kennen we onszelf ook echt? Of laten we ons een zelfbeeld aanpraten?
Alice, Darling
genre:
  • Drama
  • Thriller
aanbieder:
  • In de bioscoop
Michiel van Hout
woensdag 22 maart 2023 om 14:42
De relatie tussen Alice en de boomlange, maar sensitieve kunstschilder Simon is niet wat het lijkt.
De relatie tussen Alice en de boomlange, maar sensitieve kunstschilder Simon is niet wat het lijkt. beeld just entertainment

Alice komt zenuwachtig over, maar zo vreemd is dat niet voor iemand die op haar dertigste een grotemensenleven probeert te leiden. Maar haar symptomen verergeren. Ze trekt steeds grotere plukken haar uit haar hoofd, raakt geobsedeerd door haar gewicht en in het café bestelt ze een sterker drankje dan haar vriendinnen. Deze Sophie en Tess merken ook dat Alice zich niet hetzelfde gedraagt als voorheen. Ze benadrukken dat Alice erbij moet zijn als de vriendinnen voor de verjaardag van Tess een weekje op vakantie gaan. 

Daar blijkt steeds meer hoe Alice zich afzondert, moet overgeven, of geïrriteerd reageert. Om meer inzicht te krijgen in wat er aan de hand is, nemen Sophie en Tess de telefoon van Alice weg. Dan ontdekken ze dat de relatie tu..