Met deze ode aan familie en cinema overtreft Steven Spielberg de meeste van zijn eigen films

Film
Veel films van Steven Spielberg hebben een plot dat je op de achterkant van een bierviltje kunt beschrijven. The Fabelmans, zijn meest persoonlijke film tot nu toe, doe je daarmee te kort.
The Fabelmans
genre:
  • Biografie
  • Drama
aanbieder:
  • In de bioscoop
Michiel van Hout
woensdag 1 februari 2023 om 19:57
Ondanks het verdriet van de echtscheiding leert Spielberg zijn ouders te waarderen als echte mensen.
Ondanks het verdriet van de echtscheiding leert Spielberg zijn ouders te waarderen als echte mensen. beeld ww entertainment

Sinds hij in 1975 doorbrak met Jaws geniet Spielberg de reputatie van meesterverteller. In zijn vaardige handen groeien bedrieglijk simpele verhaallijnen uit tot indrukwekkende momenten. Op zijn 76ste behoort de succesvolle, invloedrijke filmmaker nog steeds tot de top van Hollywood. Tussen 2012 en 2022 sleepte hij voor vijf van zijn acht titels een Oscarnominatie voor beste film in de wacht. Dit jaar viel ook The Fabelmans die eer te beurt.

Tot nu toe illustreerden de thema’s van Spielbergs werk als metafoor elementen uit zijn eigen leven. Zijn nieuwste film gaat direct over zijn jeugdherinneringen. Dat maakt The Fabelmans de meest persoonlijke, maar ook meest conceptuele Spielberg. Via de effectiviteit van zijn eigen k..