Wat te kijken op oudejaarsavond? Dit zijn twaalf feestelijke filmavondtips

Achtergrond
Uren zoeken voor je een leuke gezinsfilm hebt? Niet nodig. Van musicals tot animatie, van detectivepuzzels tot sportkomedies. Dit zijn aanraders voor jong en oud.
Jort van Slooten
woensdag 28 december 2022 om 19:58 aangepast 06:58
Deze bekende en onbekende films zijn leuk voor het hele gezin.
Deze bekende en onbekende films zijn leuk voor het hele gezin. beeld netflix, disney, pathé, hbomax, primevideo, cinemember
Student Student: media

Klagen dat er niets te zien is op de televisie. Het hoort net zo goed bij oud en nieuw als vuurwerk en oliebollen. Maar in het enorme aanbod op streamingdiensten zijn genoeg parels te vinden voor een feestelijke filmavond. Filmjournalist Jort van Slooten maakte een selectie.

Je kan bijna niet de fout in met de films van Pixar. De animatiestudio staat bekend om zijn films die kinderen vermaken en genoeg diepgang bevatten om ook de oudere kijkers te boeien - en te emotioneren. Enkele van de beste titels in hun catalogus zijn Up, Inside Out en Soul

(bijna) alle-leeftijden-animatie

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deze Friese twintiger breekt door in Hollywood: 'Obsessie en passie liggen dicht bij elkaar'

Hij is nog maar twintig jaar, maar speelde in grote internationale series naast beroemdheden als Emily Blunt. Vanaf zondag is de Friese Walt Klink te zien naast 24-acteur Kiefer Sutherland in de spionagethrillerserie Rabbit Hole.

Afbeelding

Op zoek naar een nieuwe serie of film voor het weekend? Dit raden onze recensenten jou aan en af

Een beer staat strak van de cocaïne, de laatste gelukkige herinnering van een vader en dochter, deze 'boss from hell' gaat reorganiseren en een netwerk van misbruik en manipulatie, in naam van Jezus. Deze nieuwe film- en series kan je nu zien.

Afbeelding

Is een van de beste films van 2023 nu al te zien? Dit zijn de filmrecensies van deze week

Een spanningsloos spelletje blufpoker, een moeder als actieheld, een losgeslagen robot en vijf sterren voor dit moordmysterie. Dit zijn de filmrecensies van deze week.

Afbeelding

Dit zijn de beste films en series van 2022 volgens onze recensenten

Recensenten Jaap-Harm de Jong, Boaz van Luijk, Michiel van Hout en Jort van Slooten bekeken het afgelopen jaar heel wat films en series. Wat sprong er voor hen uit? Ze maakten ieder een top drie.

Afbeelding

Wat te kijken op oudejaarsavond? Dit zijn twaalf feestelijke filmavondtips

Uren zoeken voor je een leuke gezinsfilm hebt? Niet nodig. Van musicals tot animatie, van detectivepuzzels tot sportkomedies. Dit zijn aanraders voor jong en oud.

Afbeelding

Welke films moet je dit weekend zien in de bioscoop? Dit vinden onze recensenten

Een vrije kijk op het leven van Emily Brontë, een kerstman met agressieproblemen, een pilotenfilm die maar niet van de grond komt en een jong stel gaat letterlijk tot het bot. Deze films zijn nu te zien in de bioscoop.