Gemoedelijke drugswereld

Recensie
Als Earl Stone rondrijdt in zijn pick-uptruck klinkt op de radio: ‘Jesus says He came to seek and save that what’s lost.’ Het is maar een flard, maar bij uitstek van toepassing op wat er zich afspeelt in The Mule.
Jaap-Harm de Jong
vrijdag 2 december 2022 om 03:22
the Mule
filmrecensie
tv vooraf
the Mule filmrecensie tv vooraf beeld tvgids

In de film lopen genoeg verloren zielen rond, die baat zouden hebben bij verlossing. Earl zelf niet in de laatste plaats. En juist in een poging iets van de schade te herstellen, werkt hij zich nog dieper in de nesten. Verwacht trouwens geen zware film. Integendeel, een prettige relaxte sfeer doortrekt het hele verhaal, met als uitsmijter een vraag die tot nadenken stemt: waar kies je voor: voor je werk of voor je gezin? Earl is inmiddels 90 jaar en de relatie met zijn gezin is moeizaam. Gedurende zijn werkzame leven heeft hij een carrière als plantenkweker gehad. En altijd ging dat werk voor zijn gezin. Het is het internet - Earl is duidelijk geen fan van technologische vernieuwing - dat hem uiteindelijk de das omdoet. Earl moet zijn pe..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De beste en slechtste nieuwe films om dit weekend in de bioscoop of op de bank te kijken

Het einde van een vriendschap heeft desastreuze gevolgen, een islamitisch gezin 'verwelkomt' hun Joodse schoonzoon en een kritische geanimeerde documentaire die nooit in China gemaakt kon worden. Dit zijn de filmrecensies van deze week.

Afbeelding

Een Islamitisch gezin botst met hun spek-etende Joodse schoonzoon in de Netflixfilm You People

In de alternatieve romantische komedie You People botsen culturen als vanouds, al is het deze keer op het scherp van de snede.

Afbeelding

Kleine actie tegen een groot systeem in de geanimeerde documentaire Eternal Spring

Een Mandarijn gesproken documentaire die zich kritisch uitlaat over de Chinese dictatuur: zo’n film kun je niet in China zelf maken.

Afbeelding

In de vreselijke komedie Shotgun Wedding neemt een bruidspaar het op tegen klungelige piraten

De 53-jarige actrice Jennifer Lopez trouwt als Darcy met control freak Tom. Hij wordt gespeeld door de 50-jarige Josh Duhamel. Ondanks dat ze er beiden nog fit uitzien, lukt het ze nergens om je te overtuigen dat ze in de film als dertigers voor het eerst in het huwelijksbootje..

Afbeelding

Honderd jaar Disneyfilms: een tijdlijn langs alle hoogte- en dieptepunten

Van Mickey Mouse en Donald Duck tot Winnie the Pooh, Elsa en Iron Man. Al een eeuw lang roept de naam Disney bij jong en oud magische en nostalgische gevoelens op.

Afbeelding

Nog liever je vingers afknippen dan vrienden blijven in het zwartkomische The Banshees of Inisherin

Kun je een vriendschap die al jaren duurt van de een op de andere dag opzeggen? Colm doet het en is tot veel bereid om dit zijn voormalige en steeds wanhopiger vriend Padraic duidelijk te maken. Het resulteert in een nogal maf verhaal dat de kijker toch weet te raken.