De kleurrijke Disneyfilm Strange World waarschuwt voor een naderende ramp

Recensie
Hoe maak je een film over zo’n zwaar onderwerp als de klimaatramp boeiend genoeg voor een publiek van jong en oud? Humor werkt altijd, maar botst dat niet met de ernst van de klimaatcrisis?
Boaz van Luijk
woensdag 23 november 2022 om 19:18
Afbeelding
beeld walt disney company

Gelukkig heeft Disney met Wall-E al een uitstekend voorbeeld in huis. Strange World mag dan minder sterk zijn dan haar voorloper, 14 jaar later is Disneys boodschap dringender en minder verbloemd.

Onze hoofdpersonages zijn drie generaties Clades: Jaeger, Searcher en Ethan. Ze vertegenwoordigen drie verschillende perspectieven op het leven op een eindige planeet. Opa Jaeger, de tomeloze ontdekkingsreiziger die vol verwondering en met de nodige bravoure de grenzen van de planeet wil opzoeken. Vader Searcher, die zijn veilige thuis en levensstijl koste wat het kost verdedigt. En zoon Ethan, die in harmonie met zijn omgeving wil leven en wiens verhaal geen slechteriken kent. Het is boeiend om deze visies te overdenken en in de film in actie é..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De beste en slechtste nieuwe films om dit weekend in de bioscoop of op de bank te kijken

Het einde van een vriendschap heeft desastreuze gevolgen, een islamitisch gezin 'verwelkomt' hun Joodse schoonzoon en een kritische geanimeerde documentaire die nooit in China gemaakt kon worden. Dit zijn de filmrecensies van deze week.

Afbeelding

Een Islamitisch gezin botst met hun spek-etende Joodse schoonzoon in de Netflixfilm You People

In de alternatieve romantische komedie You People botsen culturen als vanouds, al is het deze keer op het scherp van de snede.

Afbeelding

Kleine actie tegen een groot systeem in de geanimeerde documentaire Eternal Spring

Een Mandarijn gesproken documentaire die zich kritisch uitlaat over de Chinese dictatuur: zo’n film kun je niet in China zelf maken.

Afbeelding

In de vreselijke komedie Shotgun Wedding neemt een bruidspaar het op tegen klungelige piraten

De 53-jarige actrice Jennifer Lopez trouwt als Darcy met control freak Tom. Hij wordt gespeeld door de 50-jarige Josh Duhamel. Ondanks dat ze er beiden nog fit uitzien, lukt het ze nergens om je te overtuigen dat ze in de film als dertigers voor het eerst in het huwelijksbootje..

Afbeelding

Honderd jaar Disneyfilms: een tijdlijn langs alle hoogte- en dieptepunten

Van Mickey Mouse en Donald Duck tot Winnie the Pooh, Elsa en Iron Man. Al een eeuw lang roept de naam Disney bij jong en oud magische en nostalgische gevoelens op.

Afbeelding

Nog liever je vingers afknippen dan vrienden blijven in het zwartkomische The Banshees of Inisherin

Kun je een vriendschap die al jaren duurt van de een op de andere dag opzeggen? Colm doet het en is tot veel bereid om dit zijn voormalige en steeds wanhopiger vriend Padraic duidelijk te maken. Het resulteert in een nogal maf verhaal dat de kijker toch weet te raken.