Waarom Guillermo del Toro’s duistere, maar vriendelijke film de beste Pinocchio verfilming is

Recensie
‘Het verhaal van Pinocchio is niet kapot te krijgen.’ Dat kopte deze krant toen in september de zielloze herbewerking van de Disneyanimatiefilm verscheen.
Jort van Slooten
woensdag 23 november 2022 om 19:11 aangepast 10:14
Afbeelding
beeld netflix

In diezelfde recensie werd de hoop uitgesproken dat de beroemde Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro zijn versie van het tijdloze verhaal van wat meer liefde zou voorzien. Die aansporing heeft Del Toro ter harte genomen. In Guillermo del Toro’s Pinocchio krijgt het verhaal een nieuw jasje en dat zit als gegoten. 

Wanneer houtbewerker Gepetto zijn enige zoon verliest tijdens de Eerste Wereldoorlog smeekt hij God om hem zijn jongen terug te geven. Opgeslokt door rouw en verdriet maakt hij in een dronken bui een nieuwe zoon. Dan krijgt Gepetto meer dan hij had gevraagd: een magisch wezen schenkt de pop niet alleen leven, maar onsterfelijkheid. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De beste en slechtste nieuwe films om dit weekend in de bioscoop of op de bank te kijken

Het einde van een vriendschap heeft desastreuze gevolgen, een islamitisch gezin 'verwelkomt' hun Joodse schoonzoon en een kritische geanimeerde documentaire die nooit in China gemaakt kon worden. Dit zijn de filmrecensies van deze week.

Afbeelding

Een Islamitisch gezin botst met hun spek-etende Joodse schoonzoon in de Netflixfilm You People

In de alternatieve romantische komedie You People botsen culturen als vanouds, al is het deze keer op het scherp van de snede.

Afbeelding

Kleine actie tegen een groot systeem in de geanimeerde documentaire Eternal Spring

Een Mandarijn gesproken documentaire die zich kritisch uitlaat over de Chinese dictatuur: zo’n film kun je niet in China zelf maken.

Afbeelding

In de vreselijke komedie Shotgun Wedding neemt een bruidspaar het op tegen klungelige piraten

De 53-jarige actrice Jennifer Lopez trouwt als Darcy met control freak Tom. Hij wordt gespeeld door de 50-jarige Josh Duhamel. Ondanks dat ze er beiden nog fit uitzien, lukt het ze nergens om je te overtuigen dat ze in de film als dertigers voor het eerst in het huwelijksbootje..

Afbeelding

Honderd jaar Disneyfilms: een tijdlijn langs alle hoogte- en dieptepunten

Van Mickey Mouse en Donald Duck tot Winnie the Pooh, Elsa en Iron Man. Al een eeuw lang roept de naam Disney bij jong en oud magische en nostalgische gevoelens op.

Afbeelding

Nog liever je vingers afknippen dan vrienden blijven in het zwartkomische The Banshees of Inisherin

Kun je een vriendschap die al jaren duurt van de een op de andere dag opzeggen? Colm doet het en is tot veel bereid om dit zijn voormalige en steeds wanhopiger vriend Padraic duidelijk te maken. Het resulteert in een nogal maf verhaal dat de kijker toch weet te raken.