Welke nieuwe films en series zijn je tijd waard? Dit zijn de recensies van deze week

Nieuws
Een muzikale oorlogsfilm over IS, een tamme Francine Rivers’ verfilming, een opborrelende paniekaanval, omvergelopen door een koe en nu al een dramaserie over Boris Johnson. Dit zijn de films en series van deze week.
redactie nd
donderdag 6 oktober 2022 om 16:23
Deze nieuwe films en series zijn nu te zien.
Deze nieuwe films en series zijn nu te zien. beeld ND

Kan wie in de fuik van ISIS zwemt ooit ontsnappen? De film Rebel drukt je steeds verder in het nauw ★★★★✩

Twee broers raken, tegen wil en dank, verstrikt in het web van een terreurorganisatie. De Syriëganger, zo blijkt, kan met heel verschillende intenties in de oorlog terechtkomen. De vraag is of wie in de fuik is gezwommen daar ook weer uit kan komen.

Wat doe je als je je als jonge Belgische moslim met Marokkaanse wortels nergens thuis voelt? In België val je er buiten, door je naam en je uiterlijk. In Marokko omdat je veel westerser bent dan zij die er al een leven lang wonen. Dan ga je zoeken naar houvast. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Welke nieuwe films en series mag je dit weekend niet missen? Dit zijn onze tips en afraders

Het beste restaurant waar je nooit wil eten, de onnavolgbare Netflixserie 1899 en vijf sterren voor een Pinocchio-film. Dit zijn de film- en serierecensies van het Nederlands Dagblad van deze week.

Afbeelding

De schurk spelen valt Ralph Fiennes zwaar. Toch doet hij het in zwartkomische horrorfilm The Menu

Hij is wereldberoemd als droogkomische hoteleigenaar en als de baas van James Bond. Maar vaker nog speelt hij enorme slechteriken, zoals Voldemort in Harry Potter en een SS-officier in Schindler’s List.

Afbeelding

In de MeToo film She Said neemt de pers het op tegen Harvey Weinstein

Hoewel Hollywood geldt als de ‘crime scene’ van #MeToo tonen filmstudio’s steeds meer interesse voor de machtige media-beweging. Al is het maar om te tonen aan de ‘deugende kant’ te staan.

Afbeelding

Wakker worden in een vreemde wereld in mysterieuze Netflixthriller 1899

De duistere en enigszins trage serie 1899 strooit zo kwistig met mysterieuze aanwijzingen dat je als kijker het spoor compleet bijster raakt. De hoge inzet is prijzenswaardig, de steeds lastiger te volgen uitwerking teleurstellend.

Afbeelding

De kleurrijke Disneyfilm Strange World waarschuwt voor een naderende ramp

Hoe maak je een film over zo’n zwaar onderwerp als de klimaatramp boeiend genoeg voor een publiek van jong en oud? Humor werkt altijd, maar botst dat niet met de ernst van de klimaatcrisis?

Afbeelding

Waarom Guillermo del Toro’s duistere, maar vriendelijke film de beste Pinocchio verfilming is

‘Het verhaal van Pinocchio is niet kapot te krijgen.’ Dat kopte deze krant toen in september de zielloze herbewerking van de Disneyanimatiefilm verscheen. Wat er mogelijk is wanneer je wel je best doet, bewijst het ijzersterke Guillermo del Toro’s Pinocchio.