Deze dramaserie over de pas vertrokken Boris Johnson komt net een paar maanden te vroeg

Recensie
Vorige maand nam Boris Johnson afscheid als premier van het Verenigd Koninkrijk. Nu al verschijnt This England, een miniserie over zijn regeringsperiode.
Michiel van Hout
donderdag 6 oktober 2022 om 16:05
Afbeelding
beeld sky now

‘Ik zal nu zoetjes terugkeren in de atmosfeer en onzichtbaar in een afgelegen en obscure hoek van de Stille Oceaan plonzen.’ Met zijn afscheidstoespraak op 6 september leek Boris Johnson er stilletjes tussenuit te knijpen. Een roemloos einde voor de man die ervan droomde in de voetsporen van Churchill te treden. 

De miniserie This England – in Nederland te zien op Viaplay – gunt hem echter een dosis shakespeareaanse tragiek. Hoewel hij de rol van antiheld krijgt, wiens eigen falen de hoofdoorzaak vormt van zijn ondergang, is het wel een rol met allure en waardigheid. Johnson dacht dat het hoofdmotto van zijn regeren ‘Get Brexit Done’ zou zijn, maar onverwacht kruiste het Wuhan-virus zijn pad. Hoewel zijn inconsequenties en inscha..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Welke nieuwe films en series mag je dit weekend niet missen? Dit zijn onze tips en afraders

Het beste restaurant waar je nooit wil eten, de onnavolgbare Netflixserie 1899 en vijf sterren voor een Pinocchio-film. Dit zijn de film- en serierecensies van het Nederlands Dagblad van deze week.

Afbeelding

De schurk spelen valt Ralph Fiennes zwaar. Toch doet hij het in zwartkomische horrorfilm The Menu

Hij is wereldberoemd als droogkomische hoteleigenaar en als de baas van James Bond. Maar vaker nog speelt hij enorme slechteriken, zoals Voldemort in Harry Potter en een SS-officier in Schindler’s List.

Afbeelding

In de MeToo film She Said neemt de pers het op tegen Harvey Weinstein

Hoewel Hollywood geldt als de ‘crime scene’ van #MeToo tonen filmstudio’s steeds meer interesse voor de machtige media-beweging. Al is het maar om te tonen aan de ‘deugende kant’ te staan.

Afbeelding

Wakker worden in een vreemde wereld in mysterieuze Netflixthriller 1899

De duistere en enigszins trage serie 1899 strooit zo kwistig met mysterieuze aanwijzingen dat je als kijker het spoor compleet bijster raakt. De hoge inzet is prijzenswaardig, de steeds lastiger te volgen uitwerking teleurstellend.

Afbeelding

De kleurrijke Disneyfilm Strange World waarschuwt voor een naderende ramp

Hoe maak je een film over zo’n zwaar onderwerp als de klimaatramp boeiend genoeg voor een publiek van jong en oud? Humor werkt altijd, maar botst dat niet met de ernst van de klimaatcrisis?

Afbeelding

Waarom Guillermo del Toro’s duistere, maar vriendelijke film de beste Pinocchio verfilming is

‘Het verhaal van Pinocchio is niet kapot te krijgen.’ Dat kopte deze krant toen in september de zielloze herbewerking van de Disneyanimatiefilm verscheen. Wat er mogelijk is wanneer je wel je best doet, bewijst het ijzersterke Guillermo del Toro’s Pinocchio.