Uitgekiende stukjes bloot in de tamme boekverfilming van Francine Rivers’ Redeeming Love

Recensie
Francine Rivers brak begin jaren negentig door als christelijk schrijfster met het boek Bevrijdende liefde (drie miljoen verkochte exemplaren!), dat het Bijbelboek Hosea vertaalt naar een liefdesverhaal in de negentiende eeuw. Nu is het verhaal, enigszins zoetsappig, verfilmd.
Jaap-Harm de Jong
donderdag 6 oktober 2022 om 15:58
Afbeelding
beeld universal pictures

De film draait om Angel, een prostituee voor wie de mannen in de rij staan. Iedereen mag elke dag een lot trekken en slechts enkele gelukkigen mogen van haar diensten gebruik maken. Het is een ruwe wereld, halverwege de negentiende eeuw, ergens in Californië. Een in de buurt wonende boer – Michael Hosea is zijn naam – bidt God om een vrouw en krijgt de overtuiging dat Angel dat moet zijn. 

Hoe rechtschapen hij ook is – hij koopt voor dubbeltarief steeds halve uren bij Angel, maar weigert haar aan te raken – zij kan zijn goede intenties amper geloven. In dit alles zijn natuurlijk de contouren van het bijbelverhaal zichtbaar waarin God Hosea oproept een overspelige vrouw te trouwen. Het is een metafoor voor Gods liefde voor zijn volk dat st..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Welke nieuwe films en series mag je dit weekend niet missen? Dit zijn onze tips en afraders

Het beste restaurant waar je nooit wil eten, de onnavolgbare Netflixserie 1899 en vijf sterren voor een Pinocchio-film. Dit zijn de film- en serierecensies van het Nederlands Dagblad van deze week.

Afbeelding

De schurk spelen valt Ralph Fiennes zwaar. Toch doet hij het in zwartkomische horrorfilm The Menu

Hij is wereldberoemd als droogkomische hoteleigenaar en als de baas van James Bond. Maar vaker nog speelt hij enorme slechteriken, zoals Voldemort in Harry Potter en een SS-officier in Schindler’s List.

Afbeelding

In de MeToo film She Said neemt de pers het op tegen Harvey Weinstein

Hoewel Hollywood geldt als de ‘crime scene’ van #MeToo tonen filmstudio’s steeds meer interesse voor de machtige media-beweging. Al is het maar om te tonen aan de ‘deugende kant’ te staan.

Afbeelding

Wakker worden in een vreemde wereld in mysterieuze Netflixthriller 1899

De duistere en enigszins trage serie 1899 strooit zo kwistig met mysterieuze aanwijzingen dat je als kijker het spoor compleet bijster raakt. De hoge inzet is prijzenswaardig, de steeds lastiger te volgen uitwerking teleurstellend.

Afbeelding

De kleurrijke Disneyfilm Strange World waarschuwt voor een naderende ramp

Hoe maak je een film over zo’n zwaar onderwerp als de klimaatramp boeiend genoeg voor een publiek van jong en oud? Humor werkt altijd, maar botst dat niet met de ernst van de klimaatcrisis?

Afbeelding

Waarom Guillermo del Toro’s duistere, maar vriendelijke film de beste Pinocchio verfilming is

‘Het verhaal van Pinocchio is niet kapot te krijgen.’ Dat kopte deze krant toen in september de zielloze herbewerking van de Disneyanimatiefilm verscheen. Wat er mogelijk is wanneer je wel je best doet, bewijst het ijzersterke Guillermo del Toro’s Pinocchio.