De film Alcarràs schetst een grimmig beeld van het agrarische bestaan.

Recensie
Al generaties lang verbouwt de familie Solé perziken in hun boomgaard, maar nu dreigt een andere toekomst.
Jaap-Harm de Jong
donderdag 18 augustus 2022 om 08:14
Afbeelding
beeld september film

Waar opa nog mondeling was overeengekomen dat het land altijd door zijn familie bewerkt zou worden, is het ontbreken van een contract spelbreker in deze nieuwe tijd. De werkelijke eigenaar ziet meer heil in een park voor zonnepanelen en hij biedt de perzikenplukkers zelfs aan zich te laten omscholen. 

Het zet kwaad bloed bij zoon Quimet. Hij is vergroeid geraakt met het werk, heeft er zelfs ernstige rugklachten aan overgehouden, maar weigert pertinent dit leven op te geven. Tegen een achtergrond van boeren die uitgeknepen worden met prijzen die de waarde van hun producten geen recht doen, schetst Alcarràs een grimmig beeld van het agrarische bestaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Welke films moet je dit weekend wel of juist niet kijken? Dit zijn de filmrecensies van deze week

Een MeToo nachtmerrie, een romantische komedie twintig jaar in de maak, een topacteur die een topdocent blijkt, een varken als huisdier en een verhaal met oudtestamentische proporties. Deze films kan je nu zien, thuis of in de bioscoop.

Afbeelding

Kim en haar varken verdienen een betere film dan M’n Beessie en ik

Vanachter een geparkeerde auto komt een varken aangekuierd. ‘Kom’, zegt de vrouw en gooit een koekje in de achterbak. Het varken klimt met behulp van een laatste zet van de vrouw in de auto.

Afbeelding

Bo, een sfeervol, maar zwaar Nederlands drama dat je niet loslaat

In de film Bo gaat de titelheld op zoek naar het graf van haar vader in Georgië. Bo’s zoektocht naar wie haar vader was laat je nadenken over wie je eigen vader was (of is) en hoe je als ouder zelf herinnerd wilt worden.

Afbeelding

De macht van kunst in documentaire Napoleon: In the Name of Art

Heeft topacteur Jeremy Irons zijn roeping gemist? Aan het einde van zijn interdisciplinaire les in kunstgeschiedenis - die voorbij vliegt - zie je uit naar zijn volgende college.

Afbeelding

Liefde kent geen leeftijd in positieve romantische komedie Ticket to Paradise

Goede vrienden Julia Roberts en George Clooney spelen in Ticket to Paradise voor het eerst samen in een romcom. Maar zijn ze daar nu, op hun 55e en 61e, niet te oud voor?

Afbeelding

Een selectief beeld van Marilyn Monroe in zwaarbeladen en expliciete Netflixfilm Blonde

Zestig jaar na haar dood fascineert Marilyn Monroe nog steeds. Al werd ze slechts 36 jaar, de actrice blijft aandacht trekken. Genoeg reden voor alweer een film over haar geheimzinnige leven.