Cha Chi Versaci geeft kinderen in armoede de kans om te gamen

Achtergrond
Tiktokker Cha Chi Versaci heeft de stichting Gamen voor kinderen opgericht, voor het ‘bevorderen van het welzijn van kinderen die in armoede leven, in een instellingen verblijven of te maken hebben met een onveilige en instabiele thuissituatie, door hen een uitweg te bieden in het gamen’. Op TikTok en YouTube laat Cha Chi zien hoe hij kinderen spelcomputers geeft, zoals een Nintendo Switch of PlayStation 5.
Erwin Vogelaar
dinsdag 23 mei 2023 om 17:26
In de emotionele video's is te zien dat Cha Chi bij kinderen in moeilijke situaties op bezoek gaat, en dat daar zelf ook duidelijk door geëmotioneerd wordt.
In de emotionele video's is te zien dat Cha Chi bij kinderen in moeilijke situaties op bezoek gaat, en dat daar zelf ook duidelijk door geëmotioneerd wordt. beeld Cha Chi Versaci

In een eerdere video vertelt de tiktokker zijn verhaal: ‘Mijn naam is Cha Chi Versaci. Toen ik twee jaar oud was ging mijn vader voor moord de gevangenis in. Hij vermoordde mijn oom, het jongere broertje van mijn moeder. Mijn oom die ons wilde beschermen tegen mijn gewelddadige vader. Toen ik zes jaar oud was kwam mijn vader vrij uit de gevangenis en moest ik de getuigenbescherming in en onherkenbaar door het leven, omdat mijn vader dreigde ons wat aan te doen.’

Cha Chi vertelt dat hij twaalf jaar oud was toen zijn moeder hertrouwde en hij vervolgens vaak mishandeld werd. Op zijn veertiende moest Cha Chi een internaat in en heeft hij een poging tot zelfmoord gedaan. Tussen zijn achttiende en twintigste is Cha Chi dakloos geweest..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In Nederland vergeten, in Montenegro pas uit: A. den Doolaard. Honderd jaar berggeiten

A. den Doolaard? In Nederland gaan dan geen alarmbellen meer af. Maar in Montenegro wel. De vertaling van zijn roman Het land achter Gods rug is er net verschenen. En Radmila Perovic weet daar alles van.

Afbeelding

Deze spoorbrug trotseerde de tijd, maar de treinen zijn verdwenen

Het Nederlands Dagblad zoekt in de vrije natuur, in steden en in dorpen, naar een frisse neus en nieuwe ervaringen. Vandaag: de Bruggenroute in het natuurgebied Moerputten in Noord-Brabant.

Afbeelding

Kunstwerken geïnspireerd op het thema Exodus: 'Misschien zal ik ook mijn beloofde land hebben'

Je gaat op reis. Wie neem je mee? Wat laat je achter? Het Bijbels Museum riep kunstenaars op om werk in te sturen dat past bij het thema Exodus - uittocht: op reis gaan omdat blijven geen optie is.

Afbeelding

Waarom weten we zo weinig van menstruatie terwijl dit de helft van de bevolking elke maand raakt?

Het Nederlands Openluchtmuseum wil met een tentoonstelling het ongemak dat mensen soms nog steeds rond menstruatie ervaren doorbreken, door te laten zien hoe hier in vroeger tijden mee werd omgesprongen.

Afbeelding

Glans en reflectie bij Museum W

Nederland kent zo'n duizend officiële musea en daarnaast een groot aantal officieuze. Welke verborgen pareltjes zitten daartussen? Vandaag: museum W in Weert.

Afbeelding

Een blik van boven doet je stilstaan bij de kortzichtigheid die je in je leven kunt hebben

De mens ziet de wereld maar beperkt met de blik op ooghoogte. Laat staan dat we kunnen zien hoe het heden en verleden patronen nalaten in het landschap. In het Fries Museum kan dat nu wel.