Het Schildersmuseum in Elburg. ‘Huisschilderwerk en kunstschilderwerk gaan nogal eens in elkaar over’

Reportage
Nederland kent zo’n duizend officiële musea, en daarnaast een groot aantal officieuze. Welke verborgen pareltjes zitten daartussen? Vandaag: het Schildersmuseum Elburg.
Margaretha Coornstra
dinsdag 24 januari 2023 om 02:00
Je moet echt naar het Schildersmuseum in Elburg als je wilt weten hoeveel specialismen er schuilgaan onder de paraplu van het schildersvak.
Je moet echt naar het Schildersmuseum in Elburg als je wilt weten hoeveel specialismen er schuilgaan onder de paraplu van het schildersvak. beeld nd

In  welk museum zijn we vandaag?

In het Schildersmuseum te Elburg, dat eigenlijk nog work in progress is. Aanleiding voor dit initiatief was een publicatie door oud-schilder en mbo-docent Anton van Wezep, getiteld Huisschilders van Elburg (2018), die hij samenstelde voor de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop. Dat project smaakte naar meer, dus rezen er plannen voor een Schildersmuseum. Na ampel overleg werd de zolder van Museum Elburg beschikbaar gesteld, dat is gevestigd in het voormalige Agnietenklooster.

Anton van Wezep, tevens bestuurslid van de Stichting Schildersmuseum, gunt mij alvast een sn..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.