In de voetsporen van rijksbouwmeester Pierre Cuypers in Roermond

Reportage
Nederland kent vele duizenden kilometers wandelpad, alle stoepen en steegjes niet meegerekend. Het Nederlands Dagblad zoekt in de vrije natuur, in steden en in dorpen, naar een frisse neus en nieuwe ervaringen. Vandaag: Roermond.
Arjan Glas
donderdag 19 januari 2023 om 20:03
Museum het Cuypershuis.
Museum het Cuypershuis. beeld Arjan Glas

Waar lopen we vandaag?

In Roermond, een oude Hanzestad in Midden-Limburg, gelegen aan de Maas. Vandaag staat rijksbouwmeester Pierre Cuypers (1827-1921) centraal in de Cuyperswandeling door de stad waar deze ondernemende architect, ontwerper en projectontwikkelaar geboren en getogen is en waar hij ook begraven ligt. De meest bekende bouwwerken van Cuypers zijn het Rijksmuseum (1876-1885) en het Centraal Station van Amsterdam (1881-1889). Ook was hij betrokken bij de restauratie van Kasteel Haarzuilen en ontwierp hij de troon in de Haagse Troonzaal. Voldoende reden om af te reizen naar bisdom Roermond om nader kennis te maken met het fenomeen Cuypers dat betrokken was bij onnoe..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.