Rondreizende tentoonstelling over animatiefilms van Disney te zien in Forum Groningen

Nieuws
The Walt Disney Company viert dit jaar zijn honderdjarig jubileum. De studio werd wereldberoemd door tekenfilmpersonages zoals Mickey Mouse, de verfilmingen van sprookjes en de Disney-pretparken. Van 22 april tot 10 september is in Forum Groningen de rondreizende tentoonstelling Disney - Telling Timeless Stories te zien.
Jort van Slooten
donderdag 12 januari 2023 om 15:16 aangepast 13 januari 2023 14:58
Deze scène uit Sneeuwwitje is te zien bij de tentoonstelling ‘Disney - Telling Timeless Stories’.
Deze scène uit Sneeuwwitje is te zien bij de tentoonstelling ‘Disney - Telling Timeless Stories’. beeld the walt disney company

Walt Disney (1901-1966) richtte in 1923 samen met zijn broer Roy The Disney Brothers Studio op, wat later The Walt Disney Company zou worden. Nu een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld. De studio pionierde op het gebied van animatie en bedacht personages zoals Mickey Mouse en Donald Duck. 

Daarnaast is de studio beroemd vanwege het in eigen stijl verfilmen van klassieke sprookjes van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen zoals Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937), Doornroosje (1959) en De Kleine Zeemeermin (1989). 

In de tentoonstelling zijn onder andere tekeningen, schilderijen en storyboards te zien die gebruikt zijn bij het maken van films. Deze moeten een inkijk geven in het creatieve proces achter klassieke en mod..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.