Youp van ‘t Hek wordt soms bloednerveus van christenen. ‘Het is een gok om wel of niet in de hemel te geloven’

Interview
Wat is uw houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze eerste vraag uit de Heidelbergse Catechismus. Vandaag: cabaretier Youp van ’t Hek (68).
Roeland van Mourik • redacteur
dinsdag 4 oktober 2022 om 13:22 aangepast 14:30
Cabaretier Youp van 't Hek: 'In een wereld van honger en oorlog breng ik graag wat lucht.'
Cabaretier Youp van 't Hek: 'In een wereld van honger en oorlog breng ik graag wat lucht.' beeld Shody Careman / ANP
Houvast Niet te missen

‘Je maakt er niet een te positief stuk van hè, anders komen straks al die gereformeerden op zondagavond naar mijn shows, haha! Op dit moment ben ik bezig met mijn laatste optredens onder de titel ‘De laatste ronde’. Mijn allerlaatste optreden staat gepland in 2024, het jaar waarin ik 70 word en wil stoppen als cabaretier. Wat ik daarna ga doen? Ik heb wel wat plannen, maar die houd ik lekker voor mijzelf. Ik denk dat ik 80 ga worden, dus die laatste tien jaar ga ik heerlijk van mijn leven als pensionado genieten.

Ik ben opgegroeid met de katholieke Catechismus. Vraag en antwoord 1 kan ik nog uit mijn hoofd opdreunen: ‘Waartoe zijn we op aarde? Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn.’ Goed gesc..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.