Zangeres Lizzo speelt op bijzondere fluit van 200 jaar oud

Nieuws
In 1813 kreeg de vierde president van de Verenigde Staten van Amerika, James Madison, een kristallen fluit cadeau. De fluit bleef tweehonderd jaar goed bewaard. Er werd niet op gespeeld, tot afgelopen week. Die eer was aan zangeres Lizzo.
Mara Wienke
zaterdag 1 oktober 2022 om 19:03
Tijdens haar optreden in Washington D.C. speelde Lizzo een aantal noten voor het echie, niet makkelijk op zo’n oude fluit.
Tijdens haar optreden in Washington D.C. speelde Lizzo een aantal noten voor het echie, niet makkelijk op zo’n oude fluit. beeld anp / The New York Times

bibliotheek

Popster Lizzo kwam optreden in Washington D.C., de stad van het Witte Huis en het Amerikaanse Congres. De fluit en andere bijzondere voorwerpen uit de Amerikaanse geschiedenis worden bewaard in de bibliotheek van het Amerikaanse Congres. Het hoofd van deze bibliotheek, Carla Hayden, zag op Twitter dat Lizzo naar de stad kwam. Lizzo speelt al van kinds af aan op de fluit, ook in haar nummers en concerten. Daarom stuurde Hayden haar een berichtje over de kristallen fluit van president Madison. Of ze daar niet op wilde spelen? Lizzo antwoordde enthousiast: ‘IK KOM CARLA!’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Expositie Brave New World: Jonge internationale schilders vechten voor de wereld door te schilderen

Zestien jonge internationale schilders laten in Museum de Fundatie in Zwolle hun visie op de toekomst zien. Ze zien een Brave New World: ‘Terwijl de wereld brandt, behouden ze het geloof in de toekomst, in kracht en schoonheid en verdieping.’

Afbeelding

In de gaten gehouden in Vesting Elburg: je had een honds bestaan

In een middeleeuws gebouw in de Vesting Elburg, wordt duidelijk wat de herkomst van de uitdrukking ‘in de gaten houden’ is. Blij word je er niet van. Willem Bouwman maakte een wandeling door het vroegere vestingstadje.

Afbeelding

Oscarnominaties

In de Oscarrace gaat de sciencefiction-actiekomedie Everything Everywhere All At Once aan kop. De film maakt het vaakst kans op een beeldje. De Belgische dramafilm Close haalde een nominatie voor Beste Internationale Film..

Afbeelding

Deze kunstenaar maakte van miljoenen doorns een enorme kathedraal

Kunstenaar Herman van Bergen bouwde in Willemstad een enorme kathedraal van doornen. Het kunstwerk klaagt de destructieve mens aan en is tegelijk een ode aan de vrije geest. ‘We moeten op zoek naar de verbinding tussen alle religies’

Afbeelding

Wat heeft Napoleon te maken met knakworst in blik?

In deze tijd zijn vlees, groenten en fruit altijd verkrijgbaar. Voedsel kan gekoeld of ingevroren bewaard worden al wordt dat lastiger tijdens een reis. Dan biedt blik uitkomst. En daar heeft Napoleon alles mee te maken.

Afbeelding

Het Schildersmuseum in Elburg. 'Huisschilderwerk en kunstschilderwerk gaan nogal eens in elkaar over'

De officiële opening van het Schildersmuseum in Elburg wordt eind maart dit jaar verwacht. Alles op de zolder van Museum Elburg ademt dus nog work in progress.