‘Gospel is meer dan muziek, het is een levensstijl’

Achtergrond
Bij de nieuwe tentoonstelling Gospel in Museum Catharijneconvent klinken allerlei liederen die expliciet getuigen van de hoop die het evangelie biedt. Tegelijk toont de expositie ook een zwart hoofdstuk uit de geschiedenis van het christendom.
Maurice Hoogendoorn
vrijdag 30 september 2022 om 04:22 aangepast 07:22
Leden van de Holland Methodist Church zingen gospel. Still uit de video-installatie Halleluja, Emma Lesuis, 2022.
Leden van de Holland Methodist Church zingen gospel. Still uit de video-installatie Halleluja, Emma Lesuis, 2022. beeld museum catharijneconvent

Bij de presentatie van een tentoonstelling over een muziekgenre kan het natuurlijk niet blijven bij een praatje en een plaatje; daar hoort ook muziek bij. En dus gaf zangeres Shirma Rouse donderdag acte de présence in Museum Catharijneconvent, bij de opening van de nieuwe expositie Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop. Uitbundig zong ze het nummer ‘Shackles (Praise You)’ van het Amerikaanse gospelduo Mary Mary, en al zingend nodigde ze de aanwezige journalisten uit om mee te zingen met de terugkerende regel ‘I just want to praise you’. Het kan verkeren. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.