Goedkoop feestje voor West-Europeanen op een Oost-Europees eiland

Nieuws
Het Hongaarse festival Sziget geldt als een van de grootste evenementen van Europa. Onder de duizenden bezoekers zijn veel Nederlanders - en slechts weinig Hongaren.
Robin van Deutekom
woensdag 17 augustus 2022 om 16:42 aangepast 10:26
Een week goed uit je dak gaan voor slechts een paar honderd euro, dat is waar Sziget om bekendstaat.
Een week goed uit je dak gaan voor slechts een paar honderd euro, dat is waar Sziget om bekendstaat. beeld epa / Marton Monus

Je hebt ze deze week op alle stations in Nederland kunnen zien: uitgetelde jonge internationale reizigers met wallen onder de ogen, een flinke kater en een (hopelijk) gelukzalige uitdrukking op het gezicht. Festivalgangers waren het, net teruggekeerd van het Hongaarse Sziget, een van de grootste culturele evenementen van ons continent. 450.000 bezoekers trekt dit festival ieder jaar, en dit keer waren er ruim 15.000 Nederlanders bij.

Velen van hen namen vanuit Nederland speciaal vervoer: de Sziget Express. Deze nachttrein, die al elf jaar heen en weer pendelt tussen Amersfoort en Boedapest, geldt als een ware bucketlistervaring voor festivalgangers. Aan boord zijn uiteraard zit- en slaapcoupés en is van alles te eten, maar je kunt er ook ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.