Lekker naar Wenen met de meiden

Achtergrond
Een treinreis naar Wenen van acht uur? ‘Jaaaa, veeettt’, riepen de tienermeisjes uitgelaten. Maar na zes uur zitten, is de reismoeheid ingedaald en biedt alleen snacken in de restauratiewagen nog vertier. Gelukkig is Wenen een stad die groots, geduldig en vol schoonheid ligt te wachten.
Reiny de Fijter
vrijdag 27 mei 2022 om 07:21
Apfelstrudel in een Weens koffiehuis.
Apfelstrudel in een Weens koffiehuis. beeld Riana van Steensel

‘U bent veel te laat’, zegt de mevrouw van NS International door de telefoon. ‘Echt te laat. Mevrouw, boek altijd op tijd.’ Ja, ik ben laat, zeg ik schuldbewust. ‘Maar ik wil toch graag over anderhalve week met twee kinderen naar Wenen en dan het liefst met overnachting in een couchette. Zaterdag heen, maandagnacht terug.’ Twee hele dagen in Wenen met de meiden, dat kan een geweldige ervaring worden. En op het laatste moment een uitje boeken met de trein, dat moet toch ook kunnen? Gaat dat gemakkelijk, dan wordt treinreizen een nog aantrekkelijker alternatief. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De burgemeester van Edam kreeg in 1934 slaande ruzie met de brandweercommandant: een slecht moment

Midden in de economische crisis verloor Edam in 1934 zijn voornaamste werkgever. De burgemeester speelde een bijrol die hij later zou betreuren, zo valt te lezen in de rubriek ‘Hier gebeurde het’

Afbeelding

Zangeres Lizzo speelt op bijzondere fluit van 200 jaar oud

In 1813 kreeg de vierde president van de Verenigde Staten van Amerika, James Madison, een kristallen fluit cadeau. Er werd tweehonderd jaar lang niet op gespeeld, tot afgelopen week. Die eer was aan zangeres Lizzo.

Afbeelding

Een diepdonker tapijt van onvrede

Hoopjes haren - stadspleinen over de hele wereld liggen er al dagen mee bezaaid. Allemaal naar aanleiding van de dood van een jonge Iraanse vrouw. En de protesten gaan over nog zoveel meer.

Afbeelding

‘Gospel is meer dan muziek, het is een levensstijl’

Bij de nieuwe tentoonstelling Gospel in Museum Catharijneconvent klinken allerlei liederen die expliciet getuigen van de hoop die het evangelie biedt. Tegelijk toont de expositie ook een zwart hoofdstuk uit de geschiedenis van het christendom.

Afbeelding

Deinende bloemen in een azuurblauwe zee

Bloemen in de schijnwerpers zetten – bloemisten proberen niet anders. Maar niemand doet dat zo grondig, en voor het gevoel onmogelijk, als deze Japanse kunstenaar.

Afbeelding

Musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is geestig en mysterieus

Charlie and the Chocolate Factory is een heerlijk vermakelijke musical en een ode aan de verbeelding.