Viral: Ben jij een betere coronaminister dan Hugo de Jonge?

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Ben jij een betere coronaminister dan Hugo de Jonge? Met dit spel kom je erachter.
Anneke Groen
donderdag 13 januari 2022 om 21:00
Afbeelding
beeld beterdanhugo.nl

We zijn met zo’n zeventien miljoen virologen: iedereen heeft een mening over het coronabeleid. De één vindt dat het kabinet te snel versoepelt, de ander vindt dat de samenleving sneller open moet. Met het online spel Beter dan Hugo (beterdanhugo.nl) kom je erachter hoe effectief en ingrijpend jouw coronabeleid zou zijn. Wanneer sluit je de scholen? Ga je voor een totale lockdown of laat je de winkels en horeca open? En wat doe je met de avondklok?

Quinten (@coretteket) lanceerde het spel op de dag dat het nieuwe kabinet op het bordes stond. ‘Vandaag nemen we afscheid van Hugo de Jonge als coronaminister. Na twee jaar hebben we allemaal eigen ideeën over..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deze spoorbrug trotseerde de tijd, maar de treinen zijn verdwenen

Het Nederlands Dagblad zoekt in de vrije natuur, in steden en in dorpen, naar een frisse neus en nieuwe ervaringen. Vandaag: de Bruggenroute in het natuurgebied Moerputten in Noord-Brabant.

Afbeelding

Kunstwerken geïnspireerd op het thema Exodus: 'Misschien zal ik ook mijn beloofde land hebben'

Je gaat op reis. Wie neem je mee? Wat laat je achter? Het Bijbels Museum riep kunstenaars op om werk in te sturen dat past bij het thema Exodus - uittocht: op reis gaan omdat blijven geen optie is.

Afbeelding

Waarom weten we zo weinig van menstruatie terwijl dit de helft van de bevolking elke maand raakt?

Het Nederlands Openluchtmuseum wil met een tentoonstelling het ongemak dat mensen soms nog steeds rond menstruatie ervaren doorbreken, door te laten zien hoe hier in vroeger tijden mee werd omgesprongen.

Afbeelding

Glans en reflectie bij Museum W

Nederland kent zo'n duizend officiële musea en daarnaast een groot aantal officieuze. Welke verborgen pareltjes zitten daartussen? Vandaag: museum W in Weert.

Afbeelding

Een blik van boven doet je stilstaan bij de kortzichtigheid die je in je leven kunt hebben

De mens ziet de wereld maar beperkt met de blik op ooghoogte. Laat staan dat we kunnen zien hoe het heden en verleden patronen nalaten in het landschap. In het Fries Museum kan dat nu wel.

Afbeelding

Cha Chi Versaci geeft kinderen in armoede de kans om te gamen

Op TikTok publiceert Cha Chi Versaci filmpjes, waarin te zien is hoe hij spelcomputers aan kinderen in armoede geeft: 'Ik ben precies de man geworden die ik zelf als kind nodig had.'