Sophie de Lint: ‘We leven in een wereld waarin emoties zijn uitgebannen’

Interview
Sophie de Lint (47) houdt van werken in het algemeen, en van haar werk als directeur van De Nationale Opera in het bijzonder. ‘Bij goed theater is er een lichamelijke en geestelijke wisselwerking tussen artiest en publiek. Net als bij het vrijen.’
Rimme Mastebroek
vrijdag 10 december 2021 om 20:46
Sophie de Lint, directeur Nationale Opera.
Sophie de Lint, directeur Nationale Opera. beeld Martin Waalboer

Een gesprek over de zeven deugden: wijsheid, rechtvaardigheid, dapperheid, matigheid, geloof, hoop en liefde. Sophie de Lint is net wat beter bekend met de zeven hoofdzonden, grinnikt ze. Vorig jaar maart, aan het begin van de pandemie, werd in ‘haar’ Nationale Opera namelijk het satirische stuk The Seven Deadly Sins van Kurt Weill en Bertolt Brecht opgevoerd, waarin een jonge vrouw in zeven verschillende steden zeven verschillende zonden begaat. 

De Lint, helderblauwe ogen, glimlacht: ‘Dus het is een goed idee om het nu eens over deugden te hebben. Het was ook leuk om de vertalingen van de deugden in het Nederlands op te zoeken. Vooral ‘dapperheid’ vind ik een mooi woord.’ De Lint verhuisde al heel jong van Rotterdam naar Genève, waardoo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De burgemeester van Edam kreeg in 1934 slaande ruzie met de brandweercommandant: een slecht moment

Midden in de economische crisis verloor Edam in 1934 zijn voornaamste werkgever. De burgemeester speelde een bijrol die hij later zou betreuren, zo valt te lezen in de rubriek ‘Hier gebeurde het’

Afbeelding

Zangeres Lizzo speelt op bijzondere fluit van 200 jaar oud

In 1813 kreeg de vierde president van de Verenigde Staten van Amerika, James Madison, een kristallen fluit cadeau. Er werd tweehonderd jaar lang niet op gespeeld, tot afgelopen week. Die eer was aan zangeres Lizzo.

Afbeelding

Een diepdonker tapijt van onvrede

Hoopjes haren - stadspleinen over de hele wereld liggen er al dagen mee bezaaid. Allemaal naar aanleiding van de dood van een jonge Iraanse vrouw. En de protesten gaan over nog zoveel meer.

Afbeelding

‘Gospel is meer dan muziek, het is een levensstijl’

Bij de nieuwe tentoonstelling Gospel in Museum Catharijneconvent klinken allerlei liederen die expliciet getuigen van de hoop die het evangelie biedt. Tegelijk toont de expositie ook een zwart hoofdstuk uit de geschiedenis van het christendom.

Afbeelding

Deinende bloemen in een azuurblauwe zee

Bloemen in de schijnwerpers zetten – bloemisten proberen niet anders. Maar niemand doet dat zo grondig, en voor het gevoel onmogelijk, als deze Japanse kunstenaar.

Afbeelding

Musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is geestig en mysterieus

Charlie and the Chocolate Factory is een heerlijk vermakelijke musical en een ode aan de verbeelding.