Schakelen tussen een krasse kraai en een gekwetste vader

Recensie
Verdriet is het ding met veren, een indrukwekkend boek over een rouwend gezin, is als toneelstuk zo mogelijk nog intenser.
Maurice Hoogendoorn
donderdag 29 april 2021 om 19:00
Jacob Derwig
Jacob Derwig beeld Sanne Peper

Twee jongens en hun vader, in een kale, troosteloze ruimte. Zo kaal dat de afwezigheid van het andere gezinslid overdonderend aanwezig is. Zo begint de toneelvoorstelling Verdriet is het ding met veren van Theater Rotterdam, gebaseerd op het veelgeprezen, gelijknamige boek van de Britse auteur Max Porter uit 2015.

Gaandeweg wordt de kale ruimte waarin de twee jongens en hun vader zich bevinden steeds meer een chaos. Stoelen en planten worden overhoop gegooid. De rouw waarin het gemankeerde gezin zich bevindt, creëert wanorde. Of beter gezegd: Kraai brengt weer leven in het gezin, en met het leven chaos.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deze spoorbrug trotseerde de tijd, maar de treinen zijn verdwenen

Het Nederlands Dagblad zoekt in de vrije natuur, in steden en in dorpen, naar een frisse neus en nieuwe ervaringen. Vandaag: de Bruggenroute in het natuurgebied Moerputten in Noord-Brabant.

Afbeelding

Kunstwerken geïnspireerd op het thema Exodus: 'Misschien zal ik ook mijn beloofde land hebben'

Je gaat op reis. Wie neem je mee? Wat laat je achter? Het Bijbels Museum riep kunstenaars op om werk in te sturen dat past bij het thema Exodus - uittocht: op reis gaan omdat blijven geen optie is.

Afbeelding

Waarom weten we zo weinig van menstruatie terwijl dit de helft van de bevolking elke maand raakt?

Het Nederlands Openluchtmuseum wil met een tentoonstelling het ongemak dat mensen soms nog steeds rond menstruatie ervaren doorbreken, door te laten zien hoe hier in vroeger tijden mee werd omgesprongen.

Afbeelding

Glans en reflectie bij Museum W

Nederland kent zo'n duizend officiële musea en daarnaast een groot aantal officieuze. Welke verborgen pareltjes zitten daartussen? Vandaag: museum W in Weert.

Afbeelding

Een blik van boven doet je stilstaan bij de kortzichtigheid die je in je leven kunt hebben

De mens ziet de wereld maar beperkt met de blik op ooghoogte. Laat staan dat we kunnen zien hoe het heden en verleden patronen nalaten in het landschap. In het Fries Museum kan dat nu wel.

Afbeelding

Cha Chi Versaci geeft kinderen in armoede de kans om te gamen

Op TikTok publiceert Cha Chi Versaci filmpjes, waarin te zien is hoe hij spelcomputers aan kinderen in armoede geeft: 'Ik ben precies de man geworden die ik zelf als kind nodig had.'