Gedicht gaat van muur, naar arm, naar rouwadvertentie

Achtergrond
Poëzie is springlevend en gedichten worden naar eigen inzicht gebruikt buiten boeken en bundels om. Dat stelt Kila van der Starre in het proefschrift waarop ze vandaag promoveert.
Sophia Geuze • redacteur
vrijdag 12 februari 2021 om 03:15
Kila van der Starre
Kila van der Starre beeld Joost Bataille

Gedichten gaan rond. Ze staan op een muur in de stad, komen als foto op Instagram en een regel uit dat gedicht belandt weer als tatoeage op een arm. Dat is een aantal conclusies van literatuurwetenschapper Kila van der Starre (32) in haar proefschrift Poëzie buiten het boek. Vandaag promoveert ze aan de Universiteit Utrecht.

Van der Starre hoorde regelmatig dat poëzie dood zou zijn. Zelf had ze dat idee niet als bezoeker van de Nacht van de Poëzie en tijdens haar optredens met het dichtersduo Kila&Babsie bij festivals, poëzie-avonden en -wedstrijden. En dus ging ze op onderzoek uit en keek daarbij verder dan gedichten in boeken en bundels. Ze bleek gelijk te hebben. Bijna alle Nederlanders komen in aanraking met poëzie. Niet door een ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.