Luister naar

Boekrecensie: Gaan voor God. Leven als christen met uitstraling

Recensie
Dit boek is een heruitgave van een eerdere editie uit 2010. De schrijver heeft het geüpdatet. Eigenlijk wel jammer dat niet zichtbaar wordt waar en waarom hij dit heeft gedaan en of er nog verandering van visie in het boek zit. Het voorwoord komt niet verder dan dat niemand meer ‘kasten vol cd’s’ heeft. Nou ja. Overigens is het een prettig leesbaar boek over een wezenlijk thema van het christelijk leven, je christelijk imago voor de mensen. Wordt Jezus zichtbaar door jouw leven en omgang met de dingen, zoals met geld en met milieu en met seksualiteit? De predikant uit Rotterdam is pastoraal bekend met de lastige kanten van sommige onderwerpen en visies. Hij probeert vast te houden aan een klassiek christelijke moraal en toch vrijuit om te gaan met mensen die daar anders over denken en kiezen. Hij pleit bijvoorbeeld voor homoseksuelen om te leven in onthouding op grond van zijn lezen van de Bijbel, maar spoort tegelijkertijd aan om mensen die hierin anders kiezen te aanvaarden in de vriendenkring.
vrijdag 3 januari 2020 om 01:11
Afbeelding
KokBoekencentrum

+ goede doordenking van het christelijk imago

- weinig inzichtelijk waarin de ontwikkeling schuilt


KokBoekencentrum

Gaan voor God.
Leven als christen met uitstraling

René van Loon. Uitg. KokBoekencentrum, Utrecht 2019.
144 blz. € 14,99

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wie bepaalt wat 'normaal' is?

'Normaliteit' deed dankzij de uitvinding van de statistiek tweehonderd jaar geleden haar intrede in de Europese en Angelsaksische geneeskunde, fysiologie, psychologie, sociologie en criminologie. Dit had kwalijke effecten, stelt Sarah Chaney (1978).

Afbeelding

De strijd om de ruimte wordt maar geen echt gevecht

We kunnen niet zonder ruimtelijke ordening, een visie die op het niveau van de landelijke overheid wordt ontwikkeld. Dat maakt Jozef Keulartz heel duidelijk. Maar hij had wel scherper positie mogen kiezen.

Afbeelding

Ideaal vakantieboek over een mysterieuze munt

Richard Osinga schreef een toegankelijk en spannend verhaal dat tegelijk de grote vragen niet schuwt. Over drie mensen die worden verbonden door een mysterieuze munt in Congo.

Afbeelding

Staan in de schoenen van de christen-Palestijn

Munther Isaac, Palestijns christen en theoloog, hoopt dat lezers van zijn boek Aan de andere kant van de muur in de schoenen van christen-Palestijnen gaan staan.

Afbeelding

Marteling is niet middeleeuws maar modern mensenwerk

Martelkamers en martelwerktuigen. Het is niet alleen iets voor toeristisch aangeprezen, wat dubieuze musea in Amsterdam of Londen, het gebeurt hier en nu, door mensen die het als baan doen, en ondanks internationale wetgeving.

Afbeelding

Literair schaakspel in Argentinië

Wie Schaaknovelle van Stefan Zweig heeft gelezen, kent ook Mirko Czentowic, zijn fictieve schaakgrootmeester. Bekende literaire, maar ook historische personages, figureren in de nieuwste 'documentaireroman' van Ariel Magnus, die flaneert tussen de tragiek van de Joodse ballings..