Op zoek naar de Verzoeningsboom

Recensie
Savannah Mae Thorpe wordt opgenomen in het gezin van haar oom en tante als haar eigen ouders overlijden. Ze herinnert zich glashelder de verhalen van haar moeder over een vrouw op de vlucht in de nacht, geruchten over verraad, vergelding en gefluisterde woorden, ‘Vergeef me’, bij een eeuwenoude boom in het bos. Een verhaal waarvan zelfs de inwoners van het dorpje Ansel-by-the-Sea niet precies weten wat waarheid en wat verzonnen is. Genoeg ingrediënten voor een roman vol avonturen. Maar zover komt Een glimp van de zee jammer genoeg niet.
Tineke Goedhart
vrijdag 20 januari 2023 om 03:23
Afbeelding
beeld

Te midden van haar welgestelde familie en haar rijkeluisneef en -nicht probeert Savannah het echte verhaal over het mysterie te vertellen en op onderzoek uit te gaan. Er komt een expeditie naar het bos, waarvoor ze de hulp vraagt van de houthakker Alastair Bliss, die zelf ook het een en ander met zich meedraagt. De zoektocht naar de Verzoeningsboom, en wat ze daar aantreffen en beleven, zorgt voor onverwachte wendingen in vele levens. Maar er zijn wel te veel toevalligheden om het een geloofwaardig boek te maken. 

Deze novelle van de Amerikaanse schrijfster Amanda Dykes is een voorloper op haar prijswinnende roman Op golven van hoop. Er zullen zeker mensen zijn die van dit soort verhalen smullen. Het doet een beetje denken aan de..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gekmakende spanning en hemeltergende feesten

Dertien jaar heeft Bret Easton Ellis zijn lezers laten wachten op een nieuwe roman. In Scherven keert de Amerikaanse schrijver, net als in zijn debuut Less Than Zero, terug naar zijn highschool in Los Angeles.

Afbeelding

Nederland is klaar voor een nieuwe taal, gelooft Mounir Samuel

Taal is niet neutraal, maar een spiegel van de samenleving. Schrijver Mounir Samuel denkt dat Nederland klaar is voor een grondige herziening van de Nederlandse taal. ‘Dit boek gaat een sociale revolutie ontketenen'

Afbeelding

De Slag om Stalingrad geldt als een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog

Toen het Duitse leger na maanden de strijd om Stalingrad opgaf, op 2 februari 1943, stond vrijwel niets meer overeind. Behalve één gebouw: Pavlovs huis. Maar dat bleek een legende, concludeert de Britse historicus Iain MacGregor in zijn nieuwe boek.

Afbeelding

Na de watersnoodramp zag de koningin het 'beginpunt van de verbroedering der mensheid'

Misschien betaalden de slachtoffers van de watersnoodramp van 1953 met hun levens voor een snellere eenwording van Europa. Dacht een Deense hulpverlener.

Afbeelding

Romanrecensies Rozen in de nacht

In 1943 neemt de Amerikaanse Grace elf kinderen mee op een barre tocht door de Pyreneeën. De kinderen, onder wie broer Élias en zus Marguerite, zijn ontsnapt uit een nazikamp in Vichy-Frankrijk.

Afbeelding

Pleidooi voor een zelfbewuste democratie

Binnenkort is het een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Al snel ging deze oorlog voor Nederland niet meer om 'Rusland tegen Oekraïne', maar om 'wij tegen zij': het democratische Europa, tegen het autocratische Rusland van Poetin.