De (mis)vormende jaren van Donald Trump

Recensie
Boeken over het fenomeen Trump zijn er in overvloed, maar dit is een bijzonder exemplaar. Het accent ligt op de jonge Donald en de auteur is de Witte Huis-specialist van The New York Times. Een halve eeuw geleden was Donald Trump al klaar: een behendig man, met een leeg innerlijk.
Herman Veenhof
vrijdag 25 november 2022 om 03:22
Afbeelding
beeld

Haberman (48) werkte vanaf de jaren negentig voor de The New York Post, de New York Daily News, Politico en vanaf 2015 The New York Times. Haar ouders waren beiden stadsverslaggever en ze erfde dat. Het betekende dat ze opgroeide met de figuur van Donald Trump, die in New York het vak leerde van zijn vader Fred, die een asociaal vastgoedbedrijf met juridisch overlevingsinstinct combineerde. Ook de zoon overleefde als bouwheer enkele faillissementen en als president twee keer een afzettingsprocedure.

Volgens Haberman hebben de kwaliteitsmedia Trump groot gemaakt door pas laat hard te checken wat hij bij elkaar loog. Ze noteerden met minachting wat hij zei en gaven hem zo het podium. Het paste bij een man die leeft van aandacht en wraakgevo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Thrillerschrijvers Faber en Pedersen: ‘Spannende boeken moeten meer bieden dan alleen misdaad’

De spannende boeken van het Deense echtpaar Faber en Pedersen draaien niet alleen om moord en doodslag, ook de privélevens van hun personages spelen een rol. Ze schrijven over hun motieven.

Afbeelding

Fwd: romanrecensies Het hoedenatelier

In 1830 runt de twintigjarige, vaderloze Elise Rosen samen met moeder Charlotte en oma Anna een hoedenatelier in Kassel, Westfalen. Op een goede dag maakt ze kennis met de adellijke Sybilla von Schönhoff en er ontwikkelt zich een fijne vriendschap tussen de jonge vrouwen, ondan..

Afbeelding

Fwd: romanrecensies Bidden tussen het onkruid

De slachtingen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog komen dichtbij in Bidden tussen het onkruid, de nieuwe roman van Tara Johnson. In april 1861 ontvlucht Cassandra Kendrick het dorp Howell in Michigan (VS) en daarmee haar gewelddadige vader.

Afbeelding

De Nederlandse geschiedenis bestaat bij de gratie van het buitenland. Dat bewijst dit boek

Het besef is doorgedrongen dat de Nederlandse geschiedenis nauw verweven is met gebeurtenissen en ontwikkelingen in het buitenland. Hoe kan het anders met een land dat in de delta van de grote Europese rivieren ligt?

Afbeelding

De (mis)vormende jaren van Donald Trump

Boeken over het fenomeen Trump zijn er in overvloed, maar dit is een bijzonder exemplaar. Het accent ligt op de jonge Donald en de auteur is de Witte Huis-specialist van The New York Times.

Afbeelding

Er zijn christenen die moeite hebben met het Oude Testament. Om verschillende redenen. Een van de redenen is het vinden van de rode draad, waar gaat het om in al die verhalen? En hoe pas je die oude teksten toe in het moderne leven? De schrijver doet haar best om een soort gids..