Recensie
Wim van der Aa
vrijdag 25 november 2022 om 03:22
Afbeelding
beeld nd

Geloof en gehoorzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, volgens dominee W.J.C. van Blijderveen van de Hersteld Hervormde Gemeente te Kruiningen. Hij komt tot die slotsom bij de behandeling van de Bergrede van Jezus in Matteüs 5 tot en met 7. Hij gaat deze teksten stuk voor stuk na en stimuleert een actief geloofsleven, een geloof zonder werken is een dood geloof. Hij probeert het evenwicht te houden door niet wettisch te werk te gaan – alsof we met een strikte gehoorzaamheid een genadig God zouden kunnen verdienen. Ook het zogenaamde antinomianisme wil hij vermijden. Dat leeft zozeer van genade, dat niet meer de zondaar wordt gerechtvaardigd, maar de zonde. Anders gezegd, het christelijk leven verliest zijn heilige karakter. We..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Fwd: romanrecensies Het hoedenatelier

In 1830 runt de twintigjarige, vaderloze Elise Rosen samen met moeder Charlotte en oma Anna een hoedenatelier in Kassel, Westfalen. Op een goede dag maakt ze kennis met de adellijke Sybilla von Schönhoff en er ontwikkelt zich een fijne vriendschap tussen de jonge vrouwen, ondan..

Afbeelding

Fwd: romanrecensies Bidden tussen het onkruid

De slachtingen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog komen dichtbij in Bidden tussen het onkruid, de nieuwe roman van Tara Johnson. In april 1861 ontvlucht Cassandra Kendrick het dorp Howell in Michigan (VS) en daarmee haar gewelddadige vader.

Afbeelding

De Nederlandse geschiedenis bestaat bij de gratie van het buitenland. Dat bewijst dit boek

Het besef is doorgedrongen dat de Nederlandse geschiedenis nauw verweven is met gebeurtenissen en ontwikkelingen in het buitenland. Hoe kan het anders met een land dat in de delta van de grote Europese rivieren ligt?

Afbeelding

De (mis)vormende jaren van Donald Trump

Boeken over het fenomeen Trump zijn er in overvloed, maar dit is een bijzonder exemplaar. Het accent ligt op de jonge Donald en de auteur is de Witte Huis-specialist van The New York Times.

Afbeelding

Er zijn christenen die moeite hebben met het Oude Testament. Om verschillende redenen. Een van de redenen is het vinden van de rode draad, waar gaat het om in al die verhalen? En hoe pas je die oude teksten toe in het moderne leven? De schrijver doet haar best om een soort gids..

Afbeelding

Wie regelmatig preekt, zal de vraag achter dit boek herkennen: heb ik er zin in? Dit boek doet een poging om die zin te zoeken, vast te houden en vooral te stimuleren.