Recensie
Ze heeft het weer voor elkaar, Lynn Austin. In de boekwinkels ligt haar zeer lezenswaardige nieuwste geesteskind, De bron van liefde. De roman vertelt het verhaal van de Joodse Gisela en de Amerikaanse veteraan Jimmy, allebei slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog.
Marianne Hoksbergen
zaterdag 24 september 2022 om 04:23
Omslag 'De bron van de liefde'
Omslag 'De bron van de liefde' beeld nd

Na de Kristallnacht in 1938 besluit het Joodse echtpaar Wolff uit Berlijn nazi-Duitsland te verlaten en ze gaan met hun dochters Gisela en Rütchen scheep op de luxe oceaanliner St. Louis, die hen naar Cuba zal brengen. Aan boord maakt de 16-jarige Gisela kennis met Sam Shapiro, de charmante jongeman die de liefde van haar leven zal worden. Helaas wil Cuba noch een ander land de Joodse opvarenden toelaten en keert het schip terug naar Europa. Het gezin Wolff komt in België terecht, waar hun de komende zes jaar nazi-gruwelen te wachten staan.

In 1946 maakt de jonge Peggy Serrano zich ernstige zorgen over haar goede vriend Jimmy Barnett. De hospik is als een wrak teruggekeerd uit de oorlog in Europa en moet opgenomen worden in een psychiatri..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Fwd: romanrecensies Het hoedenatelier

In 1830 runt de twintigjarige, vaderloze Elise Rosen samen met moeder Charlotte en oma Anna een hoedenatelier in Kassel, Westfalen. Op een goede dag maakt ze kennis met de adellijke Sybilla von Schönhoff en er ontwikkelt zich een fijne vriendschap tussen de jonge vrouwen, ondan..

Afbeelding

Fwd: romanrecensies Bidden tussen het onkruid

De slachtingen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog komen dichtbij in Bidden tussen het onkruid, de nieuwe roman van Tara Johnson. In april 1861 ontvlucht Cassandra Kendrick het dorp Howell in Michigan (VS) en daarmee haar gewelddadige vader.

Afbeelding

De Nederlandse geschiedenis bestaat bij de gratie van het buitenland. Dat bewijst dit boek

Het besef is doorgedrongen dat de Nederlandse geschiedenis nauw verweven is met gebeurtenissen en ontwikkelingen in het buitenland. Hoe kan het anders met een land dat in de delta van de grote Europese rivieren ligt?

Afbeelding

De (mis)vormende jaren van Donald Trump

Boeken over het fenomeen Trump zijn er in overvloed, maar dit is een bijzonder exemplaar. Het accent ligt op de jonge Donald en de auteur is de Witte Huis-specialist van The New York Times.

Afbeelding

Er zijn christenen die moeite hebben met het Oude Testament. Om verschillende redenen. Een van de redenen is het vinden van de rode draad, waar gaat het om in al die verhalen? En hoe pas je die oude teksten toe in het moderne leven? De schrijver doet haar best om een soort gids..

Afbeelding

Wie regelmatig preekt, zal de vraag achter dit boek herkennen: heb ik er zin in? Dit boek doet een poging om die zin te zoeken, vast te houden en vooral te stimuleren.