Recensie
In 1940 valt de duisternis over de Lichtstad als de nazi’s Parijs binnentrekken. De Amerikanen in de Franse hoofdstad hebben een keuze: blijven of terug naar huis. Ballerina Lucie Girard kiest ervoor de Engelstalige boekhandel te kopen van de Joodse Greenblatts, zodat zij de wijk kunnen nemen naar de VS. Haar winkel zal een cruciale rol gaan spelen in het verzet.
Marianne Hoksbergen
zaterdag 24 september 2022 om 04:23
Omslag 'De boekhandel van het verzet'
Omslag 'De boekhandel van het verzet' beeld nd

Paul Aubrey, eigenaar van een autofabriek, blijft ook. Dankzij zijn contacten met de bezetter kan de zakenman van betekenis zijn voor de Amerikaanse regering, terwijl hij voor de buitenwereld bekend staat als opportunistische collaborateur. Lucie raakt gecharmeerd van de knappe weduwnaar en zijn vierjarige dochtertje Josie. Maar als ze erachter komt dat Paul bevriend is met de Duitsers, zet ze radicaal een punt achter hun beginnende relatie. God heeft echter andere plannen.

Wie genoten heeft van Sundins eerste roman, Sterren in de schemering, zal dat beslist ook doen van De boekhandel van het verzet. De hoofdpersonen hebben ondanks alle moeilijkheden en vragen godsvertrouwen, het romantische verhaal leest soepel en het is nog spannend ook. ◀

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Fwd: romanrecensies Het hoedenatelier

In 1830 runt de twintigjarige, vaderloze Elise Rosen samen met moeder Charlotte en oma Anna een hoedenatelier in Kassel, Westfalen. Op een goede dag maakt ze kennis met de adellijke Sybilla von Schönhoff en er ontwikkelt zich een fijne vriendschap tussen de jonge vrouwen, ondan..

Afbeelding

Fwd: romanrecensies Bidden tussen het onkruid

De slachtingen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog komen dichtbij in Bidden tussen het onkruid, de nieuwe roman van Tara Johnson. In april 1861 ontvlucht Cassandra Kendrick het dorp Howell in Michigan (VS) en daarmee haar gewelddadige vader.

Afbeelding

De Nederlandse geschiedenis bestaat bij de gratie van het buitenland. Dat bewijst dit boek

Het besef is doorgedrongen dat de Nederlandse geschiedenis nauw verweven is met gebeurtenissen en ontwikkelingen in het buitenland. Hoe kan het anders met een land dat in de delta van de grote Europese rivieren ligt?

Afbeelding

De (mis)vormende jaren van Donald Trump

Boeken over het fenomeen Trump zijn er in overvloed, maar dit is een bijzonder exemplaar. Het accent ligt op de jonge Donald en de auteur is de Witte Huis-specialist van The New York Times.

Afbeelding

Er zijn christenen die moeite hebben met het Oude Testament. Om verschillende redenen. Een van de redenen is het vinden van de rode draad, waar gaat het om in al die verhalen? En hoe pas je die oude teksten toe in het moderne leven? De schrijver doet haar best om een soort gids..

Afbeelding

Wie regelmatig preekt, zal de vraag achter dit boek herkennen: heb ik er zin in? Dit boek doet een poging om die zin te zoeken, vast te houden en vooral te stimuleren.