Bloemen brengt opnieuw boek over haken uit

Recensie
Karin Bloemen heeft het weer gefikst; opnieuw brengt ze een veelkleurig en inspirerend boek over haken uit, Granny squares met Karin Bloemen. Bevatte haar eerste boek veel grote ontwerpen als vesten en truien, gemaakt van vierkantjes, nu zoomt ze in op het vierkantje zelf.
Martha Aalbers
zaterdag 16 juli 2022 om 04:21 aangepast 10:55
Boekomslag 'Granny squares'
Boekomslag 'Granny squares' beeld nd

De granny square, in goed Nederlands, is een veelzijdig stukje haakwerk. Het is van zichzelf een compleet werkstukje, dat de meeste mensen in een dag afkrijgen. Je kunt vervolgens gaan voor een sprei. In dit boek staan eenvoudige projectjes zoals tasjes of een haarband. Bloemen en haar ontwerpster zus Yvonne zeggen eerlijk dat er zoveel ontwerpen van vierkantjes op de wereld zijn, ‘dat je amper kunt zeggen dat wij nou superorigineel zijn’. 

Toch was ik zeer gecharmeerd van al hun originele vierkantjes, zoals een glas-in-loodontwerp. Karins derde boek, over cirkels en kleuren, is in de maak. ◀

Hobbyboek: Granny squares met Karin Bloemen

Uitg. Luitingh-Sijthoff, Amsterdam 2022. 148 blz. € 15

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Blijf in je eigen blikveld

Plotseling ging op een stille zondag de bel. Terwijl ik naar de deur liep, zag ik een politieagent op de stoep staan. Er verliep misschien maar anderhalve seconde tussen die waarneming en het moment waarop hij zei: ‘Schrik niet meneer, we zijn bezig met een buurtonderzoek in ve..

Afbeelding

Beeldend kunstenaar Marc de Klijn woont en werkt in Israël, samen met zijn vrouw die gedichten schrijft. Wekelijks volgt hij het leesrooster van de synagoge waar een gedeelte uit de Thora, de eerste vijf boeken van Mozes, wordt gelezen.

Afbeelding

Abraham had twee zonen, Izak en Ismaël. Izak is de vader van Jakob, Israël. Ismaël is de vader van … de islamieten. Althans, zo wordt het beweerd, en volgens de schrijver van dit cahier, voorheen gemeentepredikant en studentenpastor in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt, zo wo..

Afbeelding

De naam van Rochus Zuurmond (1930-2020) zal bij de wat oudere theologen en predikanten herinneren aan een hoogleraar bijbelse theologie van de Universiteit van Amsterdam.

Afbeelding

Schrijver John Irving is vader van een trans dochter: ‘Juist voor outsiders voel ik empathie’

John Irving (80) schreef al over transgender personen toen die term nog niet eens bestond in De wereld volgens Garp (1978). Toen wist hij ook nog niet dat hij vader zou worden van een trans dochter.

Afbeelding

Kan het moderne humanisme zonder zijn christelijke wortels?

Een notie als erfzonde maakt ons volgens de Nederlands-gereformeerde predikant Jan van Helden alert op het gegeven dat het kwaad altijd weer de kop zal opsteken.