Hoe de overheid de Groningers vermaalt

Recensie
Aan de basis van het onrecht dat de Groningers is aangedaan ziet Ineke Noordhoff een ‘giftig mengsel van overheidsmacht en zakelijk belang, een cocktail waarin het leven van burgers wordt vermalen’.
Piet H. de Jong
vrijdag 6 mei 2022 om 04:21 aangepast 06:31
Schade aan een boerderij in het Groningse Wirdum.
Schade aan een boerderij in het Groningse Wirdum. beeld anp / Anjo de Haan

Het rijtje journalistieke documentaireboeken over het Groningse aardgas groeit gestaag uit tot een indrukwekkende reeks. Na het verschijnen van Gas. Het verhaal van een Nederlandse bodemschat in 2020, van de hand van Emiel Hakkenes, verscheen een jaar later de pennenvrucht van zijn Trouw-collega Wendelmoet Boersema, Gronings Goud. Over de macht van het gas en de rol van Rusland. Nu voegt Ineke Noordhoff haar boek aan het rijtje toe. 

Noordhoff was jarenlang hoofdredacteur van het tijdschrift Noorderbreedte. Ze is econoom en landschapshistoricus. Dit trio boeken is voor de parlementaire enquêtecommissie, die vanaf deze zomer de publieke verhoren zal doen naar het wel en vooral wee van de Groningse gaswinning, onmisbare vakliteratu..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.