Varia
Wim van der Aa
vrijdag 5 november 2021 om 02:01
Afbeelding
beeld

De tijd van advent, de tijd van verwachting, is een afgebakende tijd van vier weken, 28 dagen. De schrijver neemt ons mee aan de hand van een aantal vrouwen uit het Oude Testament, Eva, Sara, Rachab, Ruth, naar Jezus, mensenzoon en Gods zoon. Ze schreef dit dagboekje voor gelovige vrouwen en maakt Gods reddingsplan met de wereld zichtbaar in Jezus. Dat plan begon al met Eva. In 28 korte stukjes, een voor elke adventsdag, komen de vrouwen en de bijbehorende thema’s langs. Elke dag staat er een schrijfopdracht bij, en soms een luisteroefening, die varieert van een klassiek lied als de Lofzang van Zacharias tot een lied van Sela. Ook staan er gebedsintenties vermeld. Dat zijn geen uitgeschreven gebeden, maar suggesties voor onderwerpen en v..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De auteur geeft het ronduit toe; hij werd geïnspireerd door Bill Bryson, die in boeken als Een heel kleine geschiedenis van bijna alles geschiedenis, reisverhalen, anekdotes en grappige plaatsen of feiten mengde tot prettig ironisch lezende wederwaardigheden.

Afbeelding

Marías’ laatste roman flonkert niet

Wat is de morele verhouding tussen terroristen en hun bestrijders? Is het gerechtvaardigd om iemand vele jaren na een misdaad nog te straffen? In Tomas Nevinson, het laatste werk van de onlangs overleden Javier Marías, worden deze vragen behandeld.

Afbeelding

Opgelegde stilte, ontembare passie

In zijn nieuwe roman schetst Arthur Japin een levenslustige vrouw die ernaar verlangt zich te bevrijden van het keurslijf van de dwingende burgermoraal.

Afbeelding

‘De geboren opportunist Orbán gebruikt de gelaagdheid van Hongarije’

Slechts een klein deel van zijn boek Boedapest gaat over Orbán, zegt Victor Sebestyen. De ondertitel is belangrijker: Tussen Oost en West. Tweeduizend jaar complexe geschiedenis en geografie omvatten ‘wel iets meer dan een behendig politicus’.

Afbeelding

De koppen in het zand

Als poëzie een creatieve reflectie op de werkelijkheid is dan ziet het er in de debuutbundel van Jan-Paul Rosenberg niet hoopvol voor ons uit.

Afbeelding

Joop den Uyl en Dries van Agt zijn legendarisch. Dit boek onthult de feiten achter de legende

In Grote idealen, smalle marges komen alle grote thema’s van de politiek in de jaren zeventig voorbij. De jaren zeventig, de jaren van Joop den Uyl, Dries van Agt en Hans Wiegel, waren vaak net iets anders dan de herinnering wil.