Hilde Pater omschrijft de pijn en de vreugde van het single-zijn

Recensie
‘En, zit er nog schot in je liefdesleven?’ Christelijke singles horen die vraag geregeld op verjaardagen, schrijft Hilde Pater in haar boek Beantwoorde liefde. Single in Gods Koninkrijk.
Harmke Zonnebeld
zaterdag 16 oktober 2021 om 02:01
Afbeelding
beeld nd

Nog zoiets: vrienden die zelf gelukkig zijn in de liefde en hun single vrienden ook dat geluk gunnen en daarom enthousiast beginnen te koppelen. Die relatiedruk kan in christelijke kringen nog sterker aanwezig zijn dan in de rest van de maatschappij, aldus Pater, met als gevolg dat christelijke singles soms denken dat ze alleen gelukkig kunnen zijn als ze een relatie hebben. ‘Je koopt een huis, je vindt een baan, je trouwt. Het is een activiteit die iedereen afvinkt.’

Dit boek ontstond uit Paters eigen zoektocht als single en haar eigen moeiten, pijn en vragen. Ze schrijft onder meer over Gods antwoord op je single-zijn, over thuis zijn bij God, over wachten en over dienen en roeping. Ook bevat het boek interviews met andere christelijke ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Boomhut-boek als Kinderboekenweekgeschenk: ‘In een kinderboek heb je schurken en gevaar nodig, maar ook een veilige plek’

Andy Griffiths wilde ooit serieuze boeken voor volwassenen schrijven, maar het viel hem stukken makkelijker grappige kinderverhalen te schrijven. Inmiddels zijn er van zijn verhalen over de waanzinnige boomhut miljoenen exemplaren verkocht.

Afbeelding

Hirsch Ballin waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid: ‘Nederland heeft als natie vaak een hoge eigendunk’

Een oproep tot waakzaamheid en inhoud geven aan burgerschap; Ernst Hirsch Ballin blikt in ‘Waakzaam Burgerschap’ terug op meer dan veertig jaar academisch reflecteren op het recht.

Afbeelding

Sympathiek boekje gaat soms kort door de bocht

Nee, de wetenschap kan niet alles verklaren, en John Lennox laat in zijn boek over deze vraag helder zien waarom niet.

Afbeelding

Zeven talen leren in zeven dagen, volgens ‘taaljournalist’ Gaston Dorren kan het

Zeven talen leren in zeven dagen, wie wil dat nu niet? ‘Het klinkt als een bijna hysterische belofte’, zegt Gaston Dorren droog. ‘Maar snel talen leren lezen, dat kan echt.’

Afbeelding

In 1847 trok dominee Hendrik Scholte naar een Amerikaans stadje, met 800 Nederlandse Afgescheidenen in zijn kielzog

In de roman De exodus van Hendrik Peter Scholte naar Pella schrijft Michiel van Diggelen over het bonte leven van een van de initiatiefnemers van de Afscheiding in 1834.

Afbeelding

Een crisis beheersen kan een voedingsbodem zijn voor een nieuwe crisis, stelt Beatrice de Graaf

Beatrice de Graaf bestudeert de omgang met crises na 1800 en ontdekte dat er na 1992 iets bijzonders gebeurde. Er ontstond een nieuw crisisbesef, waarbij de burger als gedupeerde, als eiser en klager voorop stond.