Hilde Pater omschrijft de pijn en de vreugde van het single-zijn

Recensie
‘En, zit er nog schot in je liefdesleven?’ Christelijke singles horen die vraag geregeld op verjaardagen, schrijft Hilde Pater in haar boek Beantwoorde liefde. Single in Gods Koninkrijk.
Harmke Zonnebeld
zaterdag 16 oktober 2021 om 02:01 aangepast 10:49
Afbeelding
beeld nd

Nog zoiets: vrienden die zelf gelukkig zijn in de liefde en hun single vrienden ook dat geluk gunnen en daarom enthousiast beginnen te koppelen. Die relatiedruk kan in christelijke kringen nog sterker aanwezig zijn dan in de rest van de maatschappij, aldus Pater, met als gevolg dat christelijke singles soms denken dat ze alleen gelukkig kunnen zijn als ze een relatie hebben. ‘Je koopt een huis, je vindt een baan, je trouwt. Het is een activiteit die iedereen afvinkt.’

Dit boek ontstond uit Paters eigen zoektocht als single en haar eigen moeiten, pijn en vragen. Ze schrijft onder meer over Gods antwoord op je single-zijn, over thuis zijn bij God, over wachten en over dienen en roeping. Ook bevat het boek interviews met andere christelijke ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Romanrecensies Rozen in de nacht

In 1943 neemt de Amerikaanse Grace elf kinderen mee op een barre tocht door de Pyreneeën. De kinderen, onder wie broer Élias en zus Marguerite, zijn ontsnapt uit een nazikamp in Vichy-Frankrijk.

Afbeelding

Pleidooi voor een zelfbewuste democratie

Binnenkort is het een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Al snel ging deze oorlog voor Nederland niet meer om 'Rusland tegen Oekraïne', maar om 'wij tegen zij': het democratische Europa, tegen het autocratische Rusland van Poetin.

Afbeelding

Niets zo onvoorspelbaar als geschiedenis

Geschiedenis is lenig en buigbaar. En zeker als er over feiten geen eensgezindheid bestaat, ligt de weg naar de meest bizarre interpretaties van het verleden open. Regimes en dictators maken er handig gebruik van. Maar het komt ook voor in democratieën. 'Niemand is immuun.'

Afbeelding

Drie levens verbonden door migratiecrisis

In Het gouden uur volgen we het verhaal door de ogen van drie verschillende personages. Deze personages zijn met elkaar verbonden, maar juist daarom ontzettend alleen.

Afbeelding

Sterke mannen houden vooral van elkaar

Ook in een democratie kan er ruimte ontstaan voor 'de sterke man'. Die kan zichzelf doordrukken of worden gewenst door het volk dat hij zegt te vertegenwoordigen. Maar zijn macht is niet onbeperkt en het 'tijdperk van' lijkt alweer voorbij.

Afbeelding

Over Bach en het verlangen naar verlossing

Deze vrijdag valt in een bijzondere week. Van 26 januari tot 1 februari is het de week van de poëzie. Deze keer met als thema 'vriendschap' en een geschenk onder de veelbelovende titel Er staat te gebeuren.