Hilde Pater omschrijft de pijn en de vreugde van het single-zijn

Recensie
‘En, zit er nog schot in je liefdesleven?’ Christelijke singles horen die vraag geregeld op verjaardagen, schrijft Hilde Pater in haar boek Beantwoorde liefde. Single in Gods Koninkrijk.
Harmke Zonnebeld
zaterdag 16 oktober 2021 om 02:01 aangepast 10:49
Afbeelding
beeld nd

Nog zoiets: vrienden die zelf gelukkig zijn in de liefde en hun single vrienden ook dat geluk gunnen en daarom enthousiast beginnen te koppelen. Die relatiedruk kan in christelijke kringen nog sterker aanwezig zijn dan in de rest van de maatschappij, aldus Pater, met als gevolg dat christelijke singles soms denken dat ze alleen gelukkig kunnen zijn als ze een relatie hebben. ‘Je koopt een huis, je vindt een baan, je trouwt. Het is een activiteit die iedereen afvinkt.’

Dit boek ontstond uit Paters eigen zoektocht als single en haar eigen moeiten, pijn en vragen. Ze schrijft onder meer over Gods antwoord op je single-zijn, over thuis zijn bij God, over wachten en over dienen en roeping. Ook bevat het boek interviews met andere christelijke ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ons gezicht is een marker voor onze identiteit. Hoe wil ik gezien worden? Hoe bekijk ik mezelf?

Selfies, videobellen, gezichtsherkenning: het gezicht is in het digitale tijdperk zichtbaarder dan ooit. Merlijn Schoonenboom neemt de lezer mee op een cultuurhistorische reis.

Afbeelding

Amsterdam, stad van planken en van palen, van smurrie en van stank

In middeleeuws Amsterdam stonk het enorm. Een van de maatregelen tegen de stank is nog te zien in de Olifantsgang, op de hoek met de Sint-Annenstraat.

Afbeelding

Nadenken over ernstige gevolgen van klimaatverandering, dat voelt als filosoferen op het dek van de Titanic

Filosoof Wouter Kusters beleefde zelf zijn moment van klimaatpaniek. Hij roept de lezer op het probleem niet weg te wuiven of te ontkennen, maar rustig te overdenken en daarna in actie te komen.

Afbeelding

Alles moet groter, sneller, efficiënter, maar we weten niet waarom. Frank Mulder doet er niet aan mee

Frank Mulder moedigt christenen aan niet mee te gaan in westers 'vooruitgangsdenken' dat mensen vermorzelt en de planeet uitput. Hij vertaalde een oud Frans boek dat hem inspireerde. 'Vrijheid begint met nee zeggen.'

Afbeelding

'Alkibiades' is de nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer: een grootse tragedie

Een tragische held, de decadentie van de oude Grieken, de filosofie van Sokrates en een commentaar op de huidige democratie. Ilja Leonard Pfeijffer brengt het allemaal samen in een uitzonderlijke roman: Alkibiades.

Afbeelding

Een wonder in Bretagne

'De Bretons gaan niet tegen de natuur in. Ze gehoorzamen haar. Ze hebben nog gevoel voor het heilige.' Zuster van Liefde Anne, een non uit Parijs, wordt naar Roscoff in Bretagne gestuurd met de voorspelling dat daar een verschijning van Maria ophanden is.