Eco-girl Christi moet kinderen hoop en moed geven: ‘Ik wil ze leren dat God de wereld in zijn hand heeft’

Interview
Het geheime dagboek van eco-girl Christi is een kinderboek over zorg voor de schepping. De schrijfster Petra Crofton-van Rijssen koos Christi als hoofdpersoon, het vriendinnetje van Tycho uit Het geheime logboek van topnerd Tycho van Corien Oranje en Cees Dekker.
Petra Noordhuis
vrijdag 11 juni 2021 om 03:01
Petra Crofton-van Rijssen
Petra Crofton-van Rijssen beeld Jonathon Watkins

Petra Crofton-van Rijssen (45) las als kind en tiener veel in haar bijbel en ze trok graag de natuur in, op zoek naar vogels, vlinders en fossielen. Die interesses zijn altijd gebleven. Voor haar studie biologie deed ze zes maanden onderzoek naar de strandplevier in Portugal, die in zijn voortbestaan werd bedreigd door het toerisme. ‘In Portugal heb ik mijn man leren kennen, een Engelse bioloog.’ Ze woont sinds 2005 met haar man in Engeland. Zij hebben een dochter (16 jaar) en twee zoons (14 en 12 jaar).

Petra Crofton vertaalde in 2017 Het geheime logboek van topnerd Tycho in het Engels. Ze was onder de indruk van dit boek van kinderboekenschrijfster Corien Oranje en wetenschapper Cees Dekker. ‘Ik wou dat ik dit boek had gelezen ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Blijf in je eigen blikveld

Plotseling ging op een stille zondag de bel. Terwijl ik naar de deur liep, zag ik een politieagent op de stoep staan. Er verliep misschien maar anderhalve seconde tussen die waarneming en het moment waarop hij zei: ‘Schrik niet meneer, we zijn bezig met een buurtonderzoek in ve..

Afbeelding

Beeldend kunstenaar Marc de Klijn woont en werkt in Israël, samen met zijn vrouw die gedichten schrijft. Wekelijks volgt hij het leesrooster van de synagoge waar een gedeelte uit de Thora, de eerste vijf boeken van Mozes, wordt gelezen.

Afbeelding

Abraham had twee zonen, Izak en Ismaël. Izak is de vader van Jakob, Israël. Ismaël is de vader van … de islamieten. Althans, zo wordt het beweerd, en volgens de schrijver van dit cahier, voorheen gemeentepredikant en studentenpastor in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt, zo wo..

Afbeelding

De naam van Rochus Zuurmond (1930-2020) zal bij de wat oudere theologen en predikanten herinneren aan een hoogleraar bijbelse theologie van de Universiteit van Amsterdam.

Afbeelding

Schrijver John Irving is vader van een trans dochter: ‘Juist voor outsiders voel ik empathie’

John Irving (80) schreef al over transgender personen toen die term nog niet eens bestond in De wereld volgens Garp (1978). Toen wist hij ook nog niet dat hij vader zou worden van een trans dochter.

Afbeelding

Kan het moderne humanisme zonder zijn christelijke wortels?

Een notie als erfzonde maakt ons volgens de Nederlands-gereformeerde predikant Jan van Helden alert op het gegeven dat het kwaad altijd weer de kop zal opsteken.