Doorgeschoten kritiek op gentechnologie
Het boek Morgen wordt alles beter gaat vanuit christelijk perspectief in op de ethische vragen die gentechnologie oproept. Maar jammer genoeg lopen de auteurs ervan vast in theoretische schema’s en fictie.

Om te wijzen op de gevaren van gentechnologie wordt in het boek geregeld gerefereerd aan het personage Frankenstein, in 1931 gespeeld door Boris Karloff.
(beeld afp / Lee Celano)Gentechnologie is overal tegenwoordig. Ons vermogen om erfelijke informatie te manipuleren heeft geholpen bij het maken van de coronavaccins, maar is al langer in gebruik in medicijnproductie en landbouw. En het is zelfs mogelijk onze eigen genen aan te passen. Een boek dat vanuit christelijk perspectief ingaat op de ethische vragen die deze menselijke macht oproept, is dan ook welkom.
Het boek Morgen wordt alles beter kwam tot stand onder redactie van Henk Jochemsen, onderzoekshoogleraar op de Lindeboomleerstoel voor medische ethiek aan de Theologische Universiteit Kampen, en emeritus hoogleraar christelijke filosofie Maarten Verkerk. Naast de samenstellers schreven acht auteurs er aan mee. Het boek beperkt zich tot de toepassin..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .