Afbeelding

Op donderdag 18 augustus was de speciale voorpremière van de nieuwe film Ben-Hur. Journalist Herman Veenhof heeft de film kort ingeleid en daarna bekeken we met elkaar deze spectaculaire film.  

De film

Ben-Hur vertelt het meeslepende verhaal van Judah Ben-Hur (Jack Huston), een prins die vals wordt beschuldigd van verraad door zijn geadopteerde broer Messala (Toby Kebbell), een officier in het Romeinse leger. Beroofd van zijn titel en gescheiden van zijn familie en de vrouw van wie hij houdt (Nazanin Boniadi), wordt Judah gedwongen tot slavernij. Hij keert na jaren op zee terug naar zijn vaderland op zoek naar wraak, maar in plaats daarvan vindt hij verlossing. Gebaseerd op de tijdloze roman van Lew Wallace: Ben-Hur: A Tale of the Christ
Voor velen een film die in het geheugen gegrift staat in de uitvoering uit 1959 met Charlton Heston in de Oscar winnende hoofdrol. 


Bekijk hier de trailer

Lees hier het artikel van Herman Veenhof dat 25 augustus in het Nederlands Dagblad heeft gestaan.

Lees hier de recensie van deze film.

Over de film:
- Regie: Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch).
- Script: Keith Clarke (The Way Back) en John Ridley (12 Years a Slave).
- Productie o.a. door Mark Burnett (The Bible, Son of God, A.D.).

Cast: Jack Huston, Toby Kebbell, Morgan Freeman, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi, Ayelet Zurer, Sofia Black D’Elia, Marwan Kenzari e.a.

Afbeelding
 
Kijkwijzer:  Afbeelding

    
Wil je op de hoogte blijven van alle culturele activiteiten die het Nederlands Dagblad organiseert? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Kunst


 

Voorpremière 18 augustus

Voorpremière 18 augustus

Inleiding Herman Veenhof

Ben Hur

Ben Hur

Ben Hur

Ben Hur