Heb je een Android tablet of telefoon?

Heb je een iPad of iPhone?

Heb je een abonnement op het Nederlands Dagblad en wil je de krant gaan lezen via de nieuwe app? 

Doe dan het volgende:

  1. Check of je bent aangemeld op nd.nl met jouw abonneenummer
  2. Download de nieuwe app via de Play Store of de App Store
  3. Meld je aan met mailadres en wachtwoord
Heb je nog geen abonnement op het Nederlands Dagblad en wil je de krant gaan lezen via de nieuwe app?
  1. Kijk dan hier voor onze acties. 
  2. Meld je met jouw nieuwe abonneenummer aan op nd.nl.
    Je kunt hier een korte video bekijken over aanmelden op de site
  3. Download de nieuwe app via de Play Store of de App Store
  4. Meld je aan met mailadres en wachtwoord

Veelgestelde vragen over de apps

Hoe lees ik het ND op mjn iPad of tablet? 

Met de ND-app kun je de krant lezen op je iPad of tablet. Je kunt het ND in dezelfde  opmaak lezen als de papieren krant, met de mogelijkheid om in te zoomen op artikelen en beelden. Daarnaast is er een tekstversie. Heb je de PDF-krant gedownload, dan is deze offline te lezen.

Ik las het ND al op mijn iPad of tablet maar nu lukt het niet meer
Om het ND met de nieuwe app te kunnen lezen, moet je deze nieuwe app eerste downloaden. Meld je dan aan met mailadres en wachtwoord en je kunt de krant weer lezen op jouw iPad of tablet.

Ik moet me opnieuw aanmelden maar weet mijn wachtwoord niet meer
Je kunt hier een nieuw wachtwoord aanvragen.

Hoe laat kan ik de krant downloaden?
De krant staat elke morgen om uiterlijk 03:00 uur in de app.

Kan ik de app lezen op mijn telefoon?
De ND-app  is ook leesbaar op de iPhone en de smartphone. De app is zo gemaakt dat hij zelf het type apparaat herkent. 

Hoe download ik de ND-app op mijn iPad of tablet?
De app is gratis te downloaden via de App Store of Play Store. Om een losse editie van de ND-app te kopen, heb je een iTunes-account nodig. Klik in de kioskpagina op het ND en bevestig je aankoop door op de knop 'Koop' te klikken. De aankoop zal ten slotte in rekening gebracht worden via jouw iTunes account. Een krant kost ongeveer € 1,00.
Wanneer je een krant koopt, kun je deze slechts lezen op het toestel waarmee je de aankoop hebt verricht. Wil je de krant diezelfde dag ook op een ander apparaat lezen, dan moet je de krant ook via dat toestel kopen.

Wat kosten het lezen van het ND op mijn iPad of tablet?
Abonnees hebben gratis toegang tot de app. Heb je geen abonnement dan is de eerste krant gratis. Klik hiervoor op 'demo'.

Ik heb een proefabonnement. Kan ik de krant gratis lezen op mijn iPad of tablet?
Meld je aan met jouw abonneenummer op de site van het Nederlands Dagblad  nd.nl. Download vervolgens de ND-app in de App Store of Play Store. Meld je daar aan met mailadres en wachtwoord en je kunt de krant lezen. 

Kan ik het ND op mijn iPad of tablet bewaren?
Een gedownloade krant wordt automatisch bewaard in ‘archief’ of 'mijn download'. Gebruikers kunnen zelf aangeven na welke periode de bewaarde kranten moeten worden verwijderd. Dit doe je voor een android apparaat via het 'menu' op de startpagina,Instellingen, Verwijder publicaties automatisch. Kies de periode die je wilt. Ga voor een iPad of iPhone naar de 'prullenbak met pijltjes' en kies de periode die je wilt.  

Hoe kan ik een krant handmatig weggooien?
Ga naar 'mijn publicaties' of 'mijn download' en selecteer de krant die je wilt verwijderen. Klik vervolgens op  de 'prullebak'.

Tot hoever terug kan ik een krant downloaden?
Het ND houdt tot 7 dagen terug kranten beschikbaar om gedownload te worden.

Kan ik het ND ook op een andere iPad of tablet lezen?
De ND-app kun je alleen lezen op de iPad of tablet waarmee je deze hebt gedownload. Wil je voor langere tijd of definitief van de ene iPad of tablet overschakelen naar een andere? Dan moet je in de eerste iPad of tablet jouw mailadres en wachtwoord van het ND wissen. Je kunt deze gegevens vervolgens in de tweede iPad/tablet invoeren.

De app download geen nieuwe kranten meer
Zet het apparaat helemaal uit en daarna weer aan. Daarna opnieuw proberen.

Wat is het verschil tussen de digitale editie en de app?
Omdat wij voor tablets en mobieltjes speciaal een app gemaakt hebben is de toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid vele malen groter dan wanneer je op jouw apparaat de digitale editie op de ND site zou gaan bekijken. De ND-app biedt jou veel meer leesplezier.

Krijg ik de bijlagen van het ND ook in de app?
Op woensdag ontvang je bij het downloaden van het ND ook de bijlage Leven, op vrijdag de bijlage Gulliver en op zaterdag ontvang je de bijlage Zeven. Ook als er bijzondere bijlagen verschijnen, ontvang je die bij de krant. De magazines Vier de lente, zomer, herfst en winter verschijnen niet in de app. Deze kun je downloaden via de site nd.nl/vierdelente, nd.nl/vierdezomer, nd.nl/vierdeherfst, nd.nl/vierdewinter. 

Kan ik een artikel of foto uit de krant bewaren?
Je kunt geen afzonderlijke artikelen of foto's opslaan.

Waarom krijg ik een waarschuwing over Wifi?
Als je een krant koopt via de app van het ND heb je een internetverbinding nodig om deze te downloaden. Wij raden aan om hiervoor een Wifi verbinding te gebruiken. Dit gaat veel sneller. Bovendien kunnen de kosten bij het gebruik van een 3G/4G verbinding erg oplopen. Dit is wel afhankelijk van het mobiele data abonnement dat je hebt afgesloten. Heb je het ND gedownload, dan heb je geen internetverbinding meer nodig en kun je overal de krant lezen.

Heb je nog andere vragen?
Heb je nog vragen of wil je iets aan ons doorgeven over de app? Neem dan gerust contact met ons op.