De roman van Jan Siebelink werd in 2005 bekroond met de AKO Literatuurprijs. In 2016 zijn er ruim 700.000 exemplaren van het boek verkocht en is de verfilming klaar. 

Afbeelding

Hans en Margje Sievez  leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Hans heeft daarna een diep religieuze ervaring en is ervan overtuigd dat hij in direct contact met God heeft gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving.

 Afbeelding

Film
Op donderdag 25 februari was de première van deze film. Na afloop was er gelegenheid om boeken te laten signeren door Jan Siebelink. 

Afbeelding

In het Nederlands Dagblad is ook veel aandacht besteed aan deze film.
Bekijk hier het artikel van Maurice Hoogendoorn 'Religie in films is nu exotische folklore'
Lees hier het artikel van Dick Schinkelshoek over het gesprek dat vier journalisten - van De Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad, allen van huis uit reformatorisch, - hebben over Knielen op een bed violen.

Regisseur:        Ben Sombogaart
Genre:               drama
Lengte:             112 minuten
Kijkwijzer:          

Wil je op de hoogte blijven van alle culturele activiteiten die het Nederlands Dagblad organiseert? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Kunst