Hou van mij?

Op 29 juli was het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed en daarom is 2015 uitgeroepen tot het Van Goghjaar. Reden genoeg om op vrijdag 16 oktober een dagtocht Van Gogh te organiseren. 

Aanmelden?

Van Goghmuseum
We brengen natuurlijk een bezoek aan het Van Goghmuseum in Amsterdam waar een ervaren gids ons van alles vertelt over Vincent van Gogh, zijn leven en zijn werk.

Afbeelding

 

De Eemlandhoeve
Maar we beginnen deze dagtocht op de Eemlandhoeve in BunschotenDe Eemlandhoeve staat dit jaar ook in het teken van de impressionistische schilder. Met de expositie Laag bij de grond lijkt het of Vincent te gast is op de boerderij en ervaar je waar Van Gogh zijn inspiratie vond; op de plek waar het ‘ruikt naar spek, rook en aardappelwasem’. Op het boerenerf is een wandelroute uitgezet; op mooie en karakteristieke plekken ziet u 22 prachtige reproducties van Van Gogh. De historicus en ontwerper Willem Ruizendaal heeft een indrukwekkende tijdbalk gemaakt over het leven van de kunstenaar. Deze tijdbalk kunnen wij ook bekijken op de Eemlandhoeve. We sluiten ons bezoek daar af met een heerlijke lunch.

 

Eemlandhoeve

 

Willem de Vink
Willem de Vink is een kenner van het werk van Vincent van Gogh en schreef in het boek Dit is liefde, Vincent, over de drijfveren van de schilder. Volgens De Vink schreeuwt Vincent in zijn leven en werk om liefde, maar in zijn leven stoot Vincent juist mensen af. Van Gogh hield van mensen en wilde geliefd zijn, maar voelde zich afgewezen. In die spanning herkent Willem de Vink een modern levensgevoel.
Hij neemt ons deze dagtocht mee naar de man achter het prachtige werk.

willem de vink

 
Wandeling
Voordat we naar het Van Goghmuseum gaan, wandelen we een uur in de voetsporen van Van Gogh door Amsterdam. We bekijken de plaatsen waar hij veel kwam tijdens het jaar dat hij in Amsterdam heeft gewoond. In Amsterdam genieten we ook nog met elkaar van een heerlijke warme maaltijd en dan gaan we met de bus weer terug.

De dagtocht is een aanrader voor iedereen die iets wil beleven van het Van Goghjaar. Zo zag je de schilder nog nooit. Het is meer dan een impressie.

Programma
De dagtocht begint om 9.30 uur bij het NS-station Amersfoort. Daar staat een touringcar van Van Kooten klaar om ons naar de Eemlandhoeve in Bunschoten te brengen. Het is ook mogelijk om met eigen vervoer naar de Eemlandhoeve te gaan. Wil je dit dan aan ons doorgeven via lezersaanbieding@nd.nl? Wij verwachten je daar dan om 10.00 uur. 

Om ongeveer 19.30 uur vertrekt de bus vanuit Amsterdam naar de Eemlandhoeve. We verwachten om 20.15 uur daar aan te komen. Vervolgens rijdt de bus door naar het NS-station Amersfoort.

Kosten en aanmelden
De prijs van deze dagtocht is inclusief het programma bij de Eemlandhoeve, een uitgebreide lunch, de busrit naar en van Amsterdam, de stadswandeling, de toegang en rondleiding in het Van Goghmuseum en de avondmaaltijd. Ben je abonnee van het ND dan betaal je voor deze complete dagtocht € .... (max. 2 personen per abonnee). Niet-abonnees betalen € ..... Als je in het bezit bent van een Museumjaarkaart ontvang je € 15,-- korting.

Aanmelden? 

Annuleren
Als je je hebt aangemeld voor een dagtocht maar helaas moet annuleren, gelden de volgende regels. Bij annulering die minimaal een week voor de dagtocht bij ons binnen is, brengen wij € 5,-- administratiekosten in rekening. Het resterende bedrag zal worden teruggestort.

Bij een annulering die 1-6 dagen voor de dagtocht of op de dag zelf binnenkomt, zijn wij genoodzaakt om het volledige bedrag in rekening te brengen.

Meer activiteiten?
Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten die het Nederlands Dagblad organiseert? Volg ons dan via Twitter@NDactief of 'vind ons leuk' op Facebook. Daar vind je onder Evenementen ook alle ND-activiteiten.