Met bezoek aan: Syrisch-orthodox klooster Mor Ephrem in Glane, Synagoge in Enschede

Omdat er heel veel vraag naar is, organiseren wij op donderdag 14 april voor de derde keer een dagtocht naar het Oosten. We brengen een bezoek aan het Syrisch-orthodoxe klooster Mor Ephrem in Glane en de 'mooiste synagoge van West-Europa' in Enschede.

Syrisch-Orthodoxe klooster
Het Syrisch-orthodoxe klooster in Glane is de zetel van het aartsbisdom Europa van deze vroegchristelijke kerken en het verblijf van aartsbisschop Polycarpus Augin Aydin. In Glane worden we heel hartelijk ontvangen door deze broeders en zusters in het geloof die te maken hebben met vervolging en de strijd in Syrië en Irak. 

Afbeelding

In de bus vertelt Peter Bergwerff over de Syrisch-Orthodoxe kerk en zal hij het verleden en het heden met elkaar verbinden.
Afbeelding

Mooiste synagoge van West-Europa
We brengen ook een bezoek aan de door kenners als mooiste van West-Europa betitelde synagoge in Enschede. De synagoge was in de oorlog als hoofdkwartier van de SD in gebruik was. Daarom is deze synagoge gespaard gebleven. Op 23 april is Pesach. Als wij daar op 14 april komen, zijn de voorbereidingen al in volle gang. 

 Afbeelding

Programma dagtocht 14 april
De dagtocht begint om 9.15 uur bij het NS-station Barneveld-Noord. Daar staat een luxe touringcar klaar. Je kunt ook instappen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij McDonalds in Holten. De bus rijdt dan door naar Glane voor een bezoek aan het klooster. In Lonneker staat bij Theehuis Sprakel in 't Bos een heerlijke lunch klaar. 's Middags brengen we een bezoek aan de synagoge. Om 16.30 uur vertrekken we met de bus naar Holten en vervolgens naar Barneveld. We verwachten om ongeveer 18.00 uur aan te komen in Barneveld.

Kosten een aanmelden
De prijs voor deze uitgebreide dagtocht is € 62,50 per persoon. Ben je abonnee van het Nederlands Dagblad dan ontvang je korting en betaal je slechts € 57,50. Dit is inclusief het vervoer met de bus, de entrees, rondleidingen, lunch en koffie en thee.

Als de aanmelding verwerkt is, ontvang je van ons nog een uitgebreide bevestigingsmail met meer informatie. 

Annuleren
Als je na aanmelding de dagtocht moet annuleren, zijn wij helaas genoodzaakt om annuleringskosten in rekening te brengen. Deze annuleringskosten zijn € 5,-- per persoon als de annulering langer dan een week voor de betreffende datum bij ons binnenkomt. Als de dagtocht al betaald is, zal het resterende bedrag worden teruggestort. Annuleer je korter van tevoren dan ben je het hele bedrag verschuldigd en kunnen wij geen geld terugstorten. 
 

Meer activiteiten?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief Dagtochten en je ontvangt bericht als er een nieuwe dagtocht wordt georganiseerd.