Film als gelijkenis - filmtheater Fraterhuis Zwolle

Een gelijkenis is een verhaal dat het vermogen heeft om de ontvanger nieuwe kanten van het leven te laten zien en ervaren. Kan een film ook een gelijkenis zijn?
Zaterdag 9 april heeft Rinke van Hell het publiekscollege Film als gelijkenis gegeven.

Rinke van Hell
Rinke van Hell is docent en onderzoeker van de Christelijke Hogeschool Ede en verzorgt regelmatig lezingen en filmcursussen. Ze promoveert op de relatie tussen filmkijken en religieuze identiteit aan de Theologische Faculteit Leuven en de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook is ze freelance filmrecensent voor het Nederlands Dagblad.

Afbeelding 

Film als gelijkenis
Tijdens het gastcollege vertelt ze over de waarde van film als gelijkenis. Ze doet dit met bezielende voorbeelden uit de rijke geschiedenis van de cinema: van arthouse tot Hollywoodfilm. 

Meer publiekscolleges filmtheater Fraterhuis
Vanaf februari organiseert filmtheater Fraterhuis diverse publiekscolleges met gastdocenten uit de wereld van de film. Wil je je aanmelden voor andere publiekscolleges? Stuur dan een mail naar lezersaanbieding@nd.nl met de omschrijving van het college dat je wilt volgen. Wij zorgen dan verder voor de aanmelding.
Op de site van filmtheater Fraterhuis vind je alle informatie over de andere publiekscolleges. 

Kosten
Ben je abonnee van het Nederlands Dagblad dan betaal je voor deze colleges slechts € 10,-- in plaats van de normale toegangsprijs van € 15,--.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten die het Nederlands Dagblad organiseert, volg ons dan via twitter @NDactief of kijk op onze facebook pagina bij evenementen.