Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Het Nederlands Dagblad biedt nu ook RSS-feeds aan op zijn website. RSS ofwel really simple syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe informatie op www.nd.nl.

Wanneer u zich op één van de feeds abonneert, krijgt u iedere keer als de site wordt ververst een melding.

Wat is RSS?
RSS, oftewel really simple syndication is een simpele manier om op de hoogte te blijven van nieuwe informatie. U hoeft dus niet meer iedere keer naar een website te surfen om te kijken of er nieuwe informatie op staat. U kunt zich abonneren op rss van een bepaalde website en vervolgens krijgt u iedere keer dat er iets op die site wijzigt, een berichtje op uw computer.

U kunt dan vervolgens de kop van het artikel en de eerste regels lezen. Bent u geïnteresseerd in het bericht en wilt u meer lezen? Klik dan op de kop en u komt alsnog bij het hele artikel op de website terecht.

Meer informatie vind je op nl.wikipedia.org

Hoe kom ik er aan?
Om rss-feeds te bekijken heeft u een rss-lezer nodig. Een rss-lezer is het programmaatje dat u laat zien wanneer er nieuwe berichten zijn van uw favoriete website. De meeste rss-lezers zijn gratis.

Er zijn verscheidene rss-lezers te vinden op het internet. Twee voorbeelden.
# www.rssreader.com – Deze is geschikt voor Windows 98/NT/Me/2000/XP/2003.
# www.disobey.com/amphetadesk/ - Deze is geschikt voor Linux, Mac en Windows.

Het Nederlands Dagblad biedt de volgende RSS-feeds:


Nieuws

Geloof

Binnenland

Politiek

Buitenland

Economie

Commentaar

Opinie

Weekend

Consument

Cultuur

Gratis nieuws