*

Podcast (veelgestelde vragen)

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over podcasts. Staat uw vraag er niet bij? Mail dan naar service@nd.nl 

Veelgestelde vragen

De een noemt het een audio-uitzending, een ander weer een luisterverhaal. 
Podcasts bestaan in ieder geval uit geluid: je luistert ze via je laptop, tablet of smartphone. 

Het is best moeilijk om te beschrijven wat een podcasts is. Dit komt doordat er podcasts bestaan in alle vormen en maten. Podcasts kunnen over van alles gaan: nieuws, kerk, cultuur, politiek, sport of andere onderwerpen die jou mogelijk kunnen interesseren. Er is voor ieder wat wils. Bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens een podcast.

De podcasts van het Nederlands Dagblad kunt u via onze site luisteren op onze website, door een podcast te kiezen en op de play-knop te drukken. Maar u luistert de podcast ook heel eenvoudig via de app van het Nederlands Dagblad. 
Die kunt u hier downloaden. Of misschien heeft u al een app waarmee u podcasts en muziek luistert, zoals Spotify. De podcasts van het Nederlands dagblad zijn op de meeste audio-platforms te vinden.

De nieuwe afleveringen verschijnen dan automatisch in uw tijdlijn. Zo ziet u altijd direct wanneer er een nieuwe aflevering is.

Op dit moment nog wel. Of dit in de toekomst ook zo blijft is onzeker

Nee, niet allemaal. 

We hebben podcasts die we zelf in eigen huis produceren, zoals de podcast ‘Dick en Daniel geloven het wel’.  Dat is een podcast met koffiepraat, over kerk en christelijk geloven - aan de hand van het reli-nieuws van deze week. Met Dick Schinkelshoek, chef geloof van het Nederlands Dagblad, en adjunct-hoofdredacteur Daniël Gillissen

Maar we maken ook podcasts in samenwerking met andere partijen. Bijvoorbeeld: 


- De podcast ‘Goed Werk’  en de podcast  ‘Deze Week’ (met hoofdredacteur Sjirk Kuijper)  zijn een samenwerking met de Evangelische Omroep. 

- De podcast ‘Zeker Weten?! is een samenwerking met Youth Opwekking. in die podcast  met verschillende wetenschappers die in God geloven. De vraag die centraal staat: gaat dat samen, geloof en wetenschap?