Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Op twee uitspraken in deze krant in de discussie over homo’s, wil ik reageren met een praktijkvoorbeeld.

‘CDA verliest steun op Biblebelt’, berichtte het Nederlands Dagblad een week geleden. We hadden ook kunnen schrijven: ‘Herstel CDA op Biblebelt blijft achter’. Het is maar waarmee je de stembusuitslag vergelijkt.

Tussen alle ontspoorde conflicten in het Midden-Oosten is er één conflict dat opgelost kan worden: het Iraanse nucleaire vraagstuk. Maar Arabische landen nemen de militaire stellingen al in voor het geval dat de onderhandelingen mislukken.

Een tijdje geleden gaf ik een dag les aan de masteropleiding van de CHE. In deze opleiding staat de betekenis van gezin en familie voor het ontstaan en het helen van problemen centraal. Naar goed gebruik op onze school opende ik de dag met een kleine Schriftlezing. Een passend familieverhaal. Tijdens de toelichting voelde...

Er moet een debat op gang komen over het verantwoord gebruik van dieren, schrijft Jacques Schenderling (ND 24 maart). Ik ben het daar van harte mee eens. Aardse spiritualiteit kan veel teweegbrengen.

... Het is 1988. Op de Broeksteeg naast de Hervormde Kerk in Zalk stopt een busje. Een man stapt uit. Hij zet zijn koffer in de berm en kijkt om zich heen. Stilte, oneindige stilte. En een landschap dat – schat hij – zeker al 2000 jaar hetzelfde moet zijn.

In een gewelddadige wereld roept de muzikale vertolking van mededogen bij veel mensen emoties op. Jaar in jaar uit blijven ze geboeid door de Matthäus-Passion. Midden in dit meesterwerk van Johann Sebastian Bach raakt menigeen ontroerd door de vraag om genade.

Paulus vond ongetrouwd blijven beter, maar een huwelijk vond hij ook een goede zaak. Dat kun je van een homorelatie niet zeggen.

Veel gemeenten hebben een coördinator aangesteld om gevangenen te begeleiden bij hun terugkeer in de maatschappij. Daarbij worden religieuze organisaties of geloofsgemeenschappen nauwelijks betrokken.

Het gaat nog regelmatig mis met kinderen in een pleeggezin. Daarom moet er een database komen waarin de Bureaus Jeugdzorg gegevens uitwisselen.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >