Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Twee agenten doodgeschoten in New York

Twee agenten zijn zaterdag op klaarlichte dag in New York doodgeschoten door een 28-jarige man. Die rende vervolgens achtervolgd door agenten naar een metrostation om daar de hand aan zichzelf te slaan, hebben de Amerikaanse autoriteiten bekendgemaakt.

lees meer over

Landelijke aanpak fraude met adres

Mensen die een vals adres gebruiken, lopen komend jaar meer kans om tegen de lamp te lopen. Dat is de bedoeling van een strengere aanpak van adresfraude. Per jaar moet hierdoor 42 miljoen euro in het laatje komen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag laten weten.

lees meer over

Regenachtige kerst verwacht

Kerst lijkt dit jaar onstuimig te verlopen in Nederland. Dat meldt weerbureau weeronline.nl zondag. Ook het KNMI gaat uit van regen. Daarmee is de kans op een witte kerst volledig verkeken.

lees meer over

Dierenleed en eco-schade door kikkerbillen

Kikkerbillen op het kerstmenu? De productie van de delicatesse leidt tot gruwelijk dierenleed en brengt ook schade toe aan het ecologische systeem, zegt Wakker Dier. De organisatie meldt dat inmiddels twee groothandels hebben besloten te stoppen met verkoop van kikkerbillen.

lees meer over

Geld voor Q-koortsonderzoek verdeeld

Onderzoekers van het Radboudumc krijgen van de stichting Q-support geld voor nieuwe studies naar diagnose en behandeling van Q-koorts. De onderzoeken zijn uitgekozen door de patiënten zelf. De stichting Q-support, die is opgericht voor de patiënten, heeft dat bekendgemaakt.

lees meer over

Peiling: PVV nu groter dan VVD en PvdA samen

De onrust rond de invoering van de zorgwet heeft het kabinet geen goed gedaan. De twee regeringspartijen VVD en PvdA zouden, bij verkiezingen nu, samen kleiner zijn dan de PVV. Dat meldt opiniepeiler Maurice de Hond zondag.

lees meer over

Wereldrecord blindsimultaandammen Sijbrands

Ton Sijbrands is weer wereldrecordhouder blindsimultaandammen. De 65-jarige voormalig wereldkampioen speelde in bijna twee dagen tijd 32 partijen, waarvan hij er veertien won en er achttien in remise eindigden.

lees meer over

Leeways en Charl Delemarre winnen Grote Prijs

De band Leeways en singer-songwriter Charl Delemarre hebben zaterdag de Grote Prijs van Nederland gewonnen. Zij bleven elk vijf medefinalisten uit hun eigen genre voor.

lees meer over

Koenders voor missie tegen IS in Irak

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) is in Noord-Irak om de missie tegen Islamitische Staat (IS) te bespreken. De eerste Nederlandse militairen die de missie voorbereiden zijn zondag in Arbil aangekomen.

lees meer over

Herstel A20 eerder klaar

De spoedreparatie aan de A20 bij het Kleinpolderplein is naar verwachting zondagavond al achter de rug. Dat meldde Rijkswaterstaat zaterdag. Eerder was de verwachting dat de werkzaamheden tot na het weekeinde zouden duren.

lees meer over
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >