Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Geheime dienst Italië betaalde gevangen maffiosi

De vroegere Italiaanse geheime dienst Sisde heeft in de jaren dat Silvio Berlusconi premier was gevangen kopstukken van de maffia betaald voor informatie. Dat zegt Claudio Fava, vicevoorzitter van de antimaffiacommissie van het Italiaanse parlement.

lees meer over

Eerste ebolageval geconstateerd in VS

Voor het eerst is in de Verenigde Staten het ebolavirus vastgesteld bij iemand die als reiziger het land is binnengekomen. Dat heeft de gezondheidsdienst CDC in Dallas dinsdag bevestigd.

lees meer over

Ebay wint op licht lager Wall Street

Wall Street is op de laatste handelsdag van september met kleine verliezen gesloten. De Dow Jones index verloor 0,2 procent op 17.042,93 punten. De S&P500 index leverde 0,3 procent in op 1.972,30 punten en techbeurs Nasdaq eindigde eveneens 0,3 procent lager op 4.493,39 punten.

lees meer over

A15 blijft hele nacht dicht na lekkage

De A15 bij Pernis blijft in westelijke richting nog de hele nacht dicht na het incident met een lekkende tankauto. Het opruimen van de duizenden liters gelekte glycerine wordt gecombineerd met al geplande werkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

lees meer over

27 kandidaten strijden om presidentschap Tunesië

Zevenentwintig kandidaten dingen in november naar het Tunesische presidentschap. Dat heeft de Tunesische verkiezingscommissie dinsdag bekendgemaakt.

lees meer over
‘Namen ontvoerders Fransman in Algerije bekend’. |beeld Novum

‘Namen ontvoerders Fransman in...

De Algerijnse autoriteiten hebben de namen achterhaald van enkele leden van de extremistische groep die onlangs de Franse berggids Hervé Gourdel ontvoerde en onthoofdde. Dat heeft de Algerijnse minister ...

lees meer over

Dodelijk slachtoffer The Sand is Ghanees

De man die vrijdagnacht werd doodgeschoten in de Amsterdamse club The Sand is van Ghanese afkomst. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

lees meer over
Tientallen doden bij golf aanslagen Irak. |beeld Novum

Tientallen doden bij golf aanslagen...

Een golf van aanslagen met onder meer autobommen op verschillende plaatsen in Irak heeft dinsdag aan ten minste 41 mensen het leven gekost. Tweeëntwintig doden vielen in de hoofdstad Bagdad.

lees meer over
Turks parlement stemt donderdag over Syrië en Irak. |beeld Novum

Turks parlement stemt donderdag...

Het parlement van Turkije stemt donderdag over een motie die Turkse of buitenlandse strijdkrachten toestaat om vanaf Turks grondgebied invallen in Syrië en Irak te doen. Dat heeft vicepremier Bülent Arin...

lees meer over

‘Metrobezuiniging onverstandig vanwege dreiging’

Het wegbezuinigen van zeventig metrobeheerders bij het Rotterdamse vervoersbedrijf RET is onverantwoord in tijden van terreurdreiging. Dat stelt Abvakabo FNV dinsdag. Juist nu zijn extra ogen en oren hard nodig, aldus de vakbond.

lees meer over
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >