Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Tesla wil accufabriek in Duitsland bouwen

Tesla wil op termijn een fabriek voor accu's in Duitsland opzetten. Dat liet de oprichter en topman van de Amerikaanse producent van elektrische luxeauto's Elon Musk zondag weten aan het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

lees meer over

Australië verdient miljarden bij grote beursgang

De Australische overheid heeft 5,7 miljard Australische dollar (vier miljard euro) opgehaald met de verkoop van aandelen in de zorgverzekeraar Medibank Private. Het is de op één na grootste beursgang in Australië ooit. De overheid verkocht ongeveer 2,7 miljard aandelen in de grootste zorgverzekeraar van het land.

lees meer over

Geen vogelgriep op eendenbedrijf Barneveld

Op het eendenbedrijf in Barneveld waar zaterdag uit voorzorg achtduizend eenden werden afgemaakt, is geen vogelgriep gevonden. Dat hoorde burgemeester Asje van Dijk zondag van het ministerie van Economische Zaken. ,,Dankbaar! We blijven alert", twitterde Van Dijk.

lees meer over

Onderzoeksraad rondt bergingsmissie MH17 af

Het Nederlandse team dat deze week wrakstukken van het verongelukte vliegtuig van Malaysia Airlines heeft geborgen in Oost-Oekraïne, gaat niet meer naar de rampplek. De bergingsmissie is afgerond, zo meldde de Onderzoeksraad voor Veiligheid zondag.

lees meer over

D66 wil taken omroep aan banden leggen

De publieke omroepen moeten zich beperken tot hun kerntaken, het maken van programma's voor radio en televisie. Allerlei andere activiteiten zoals websites, mobiele applicaties, livestreams en aanbiedingen horen daar niet bij. Dat stelt D66-Kamerlid Kees Verhoeven zondag.

lees meer over

Al zestig Duitse IS-strijders omgekomen

Ten minste zestig Duitsers zijn in Syrië en Irak omgekomen als strijder bij de extremistische organisatie Islamitische Staat. Minimaal negen van hen stierven bij het plegen van een zelfmoordaanslag. Dat stelt het hoofd van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, Hans-Georg Maassen, zondag in een vraaggesprek met Welt am...

lees meer over

Palestijns huis in brand gestoken

Op de Westelijke Jordaanoever is zondag een huis van een Palestijnse familie in brand gestoken door onbekenden. De familie zelf stelt dat het vuur is aangestoken door Joodse kolonisten, ook omdat de woning beklad is met Hebreeuwse kreten. Bij de brand is geen van de bewoners gewond geraakt.

lees meer over

Overstromingsgevaar in New York door smeltwater

Na verscheidene dagen van hevige sneeuwval kan de Amerikaanse staat New York zich nu opmaken voor flinke overstromingen. Wanneer het metershoge pak sneeuw gaat smelten, kan de riolering al het smeltwater waarschijnlijk niet aan. Daarvoor waarschuwt meteoroloog Jon Hitchcock van de Amerikaanse weerinstituut zondag.

lees meer over

Pasgeboren kind gered uit afvoerpijp

In de Australische stad Sydney heeft de politie zaterdag een pasgeboren baby gered uit een afvoerpijp, aan de rand van een snelweg. Het kind werd opgemerkt door een groep fietsers, die op een fietspad langs de buis reden. De twintigjarige moeder van het kind is aangehouden voor verhoor.

lees meer over

Vijf doden door aardbeving China

Een aardbeving in het westen van China heeft minimaal vijf mensen het leven gekost. Daarnaast raakten 54 mensen gewond bij het natuurgeweld, zo lieten Chinese staatsmedia zondag weten. Onder de gewonden zouden ook kinderen zijn, die werden verdrukt of overlopen toen ze een schoolgebouw probeerden te ontvluchten.

lees meer over
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >