Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Ontbossing in Amazonegebied neemt af

De ontbossing in het Amazonegebied is de afgelopen twaalf maanden met achttien procent gedaald. Dat heeft het Braziliaanse ministerie van milieu woensdag gezegd. In de afgelopen 25 jaar lag het tempo van de ontbossing slechts twee keer lager.

lees meer over

Spaanse minister weg om corruptieonderzoek

Een onderzoek naar corruptie heeft de Spaanse minister van volksgezondheid Ana Mato de kop gekost. Volgens een rechter heeft Mato financieel geprofiteerd van een corruptieschandaal waarbij haar ex-man betrokken is.

lees meer over
Vier doden door ongeluk Drenthe. |beeld Novum

Vier doden door ongeluk Drenthe

Vier mensen zijn woensdag om het leven gekomen door een verkeersongeluk bij het Drentse dorp Meppen. Dat meldde de politie.

lees meer over

Italië rolt bende vervalsers op

De politie van de Italiaanse stad Napels heeft woensdag een grote bende vervalsers opgerold. De bende vervalste voor miljoenen aan eurobiljetten en -munten. Het nepgeld kwam terecht in Europa en Noord-Afrika.

lees meer over
Dode door brand in aanleunwoning. |beeld Novum

Dode door brand in aanleunwoning

Een nog onbekend persoon is woensdagavond om het leven gekomen tijdens een brand in een aanleunwoning in het Limburgse Wessem. Dat maakte de politie bekend.

lees meer over
Teeven ontkent schijn belangenverstrengeling. |beeld Novum

Teeven ontkent schijn...

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) ontkent met klem dat hij bemoeienis heeft gehad met de plaatsing van asielzoekers in het Drentse dorp Oranje. Alleen daarom al is er geen enk...

lees meer over

Tweede motie van wantrouwen tegen Opstelten

De ene motie van wantrouwen is nog niet tegen minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) ingediend, of de andere wordt al aangekondigd. De Groep Bontes/Van Klaveren zwaaide dinsdag met zo'n motie, woensdagavond kondigde de PVV er ook één aan.

lees meer over

Sierra Leone: ebolacrisis is piek voorbij

De uitbraak van ebola in Sierra Leone heeft zijn piek bereikt en staat op het punt in omvang af te nemen. Dat heeft de minister van informatie van het West-Afrikaanse land woensdag gezegd.

lees meer over

Dorpelingen vermoord door Boko Haram

Strijders van de extremistische beweging Boko Haram hebben bij een aanval op twee dorpen aan de rand van Chibok, in het noordoosten van Nigeria, twintig mensen om het leven gebracht. Dat heeft een Nigeriaanse burgerbeweging woensdag gezegd. De aanval had maandag plaats.

lees meer over

Opstelten bekijkt reisverbod naar IS-gebied

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vindt het een goed idee om een uitreisverbod in te voeren voor mensen 'met een terroristische bedoeling'. Hij gaat het plan van de VVD nader onderzoeken maar hij is het eens met de kern ervan, zei hij woensdag in de Tweede Kamer.

lees meer over
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >