Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

26 doden bij bootongeluk Zambia

Bij een bootongeluk in Zambia zijn vrijdag 26 mensen om het leven gekomen. De meeste slachtoffers zijn kinderen, meldt de politie van het Zuid-Afrikaanse land zaterdag. De boot kapseisde, vermoedelijk doordat er veel te veel mensen aan boord waren.

lees meer over

Oppositie Kerkrade wil af van Van Pol

Bijna de gehele oppositie in Kerkrade wil dat projectontwikkelaar Van Pol niet langer betrokken wordt bij de ontwikkeling van het centrumplan in Kerkrade. Dat meldt de Limburgse omroep L1 zaterdag. Piet van Pol is een van de verdachten in de corruptiezaak rond oud-wethouder Jos van Rey uit Roermond.

lees meer over

Wilders: F-16’s mogen IS-leiders uitschakelen

De Nederlandse F-16's moeten leiders van terreurgroep Islamitische Staat (IS) uit kunnen schakelen. Dat vindt PVV-leider Geert Wilders, schrijft hij op Twitter. Hij noemt IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi specifiek bij naam.

lees meer over

Stille tocht voor doodgestoken scholier

Veertig mensen hebben zaterdag in de Haagse wijk Moerwijk meegelopen in een stille tocht voor de doodgestoken scholier Wesley Hoek. Dat meldt Omroep West. Vrienden en bekenden liepen mee en droegen witte ballonnen bij zich.

lees meer over

Overijssel donker door storing straatverlichting

De straatverlichting in Overijssel is zaterdagavond niet aangegaan. Oorzaak is een storing in de zendinstallatie, die de verlichting in de provincie bedient. Dat meldt een woordvoerder van energieleverancier Enexis.

lees meer over
Nacht een uur langer dankzij wintertijd. |beeld Novum

Nacht een uur langer dankzij...

De wintertijd gaat in. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok om 3.00 uur een uur achteruit, wat betekent dat deze nacht een uur langer duurt. De wintertijd is de standaardtijd, in de zomer is h...

lees meer over

Treinverkeer Tilburg zondag ‘eindelijk’ hervat

Het treinverkeer rond Tilburg wordt zondag 'eindelijk' hervat. Dat verzekert een woordvoerder van Prorail zaterdag. Eigenlijk hadden de treinen donderdag al volgens schema moeten rijden, maar de renovatie van het station van Tilburg liep vertraging op.

lees meer over

‘Veel menselijke resten op rampplek MH17’

Op de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne liggen nog 'veel' menselijke resten. Dat schrijft fotograaf Pierre Crom op Twitter. Hij schrijft botten te hebben zien liggen van soms wel 20 centimeter lang. Crom vloog donderdag naar het rampgebied.

lees meer over

Oekraïne klaar voor verkiezingen

Oekraïne is klaar voor de parlementsverkiezingen die zondag worden gehouden. Campagnemateriaal is zaterdag in het hele land verwijderd, zoals verplicht is onder de kieswet. Ongeveer 36 miljoen mensen zijn kiesgerechtigd, maar het is nog maar de vroeg hoeveel mensen daadwerkelijk hun stem uitbrengen.

lees meer over

Stuk snelweg A12/A27 dicht om spoedreparatie

De verbindingsweg tussen snelwegen A12 en A27 wordt zaterdagavond afgesloten vanwege een spoedreparatie. Er moet een nieuwe asfaltlaag worden aangebracht, meldt Rijkswaterstaat zaterdag. De weg richting Hilversum gaat zaterdagavond om 21.00 uur dicht en wordt zondagochtend om 6.00 uur vrijgegeven.

lees meer over
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >