Sluiten

ND.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Nederlands Dagblad

Timmermans verwelkomt bestand Gaza

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) verwelkomt het staakt-het-vuren in Gaza dat dinsdagavond is ingegaan. "Ik hoop dat dit de eerste stap is op weg naar beëindiging van een crisis die al veel te lang voortduurt", zo liet Timmermans woensdagavond laat weten.

lees meer over

VS: Rusland achter offensief Oost-Oekraïne

De Amerikaanse regering beschuldigt Rusland ervan een nieuw offensief in het oosten van Oekraïne aan te sturen. Rusland heeft onlangs colonnes tanks en andere pantservoertuigen de oostgrens overgestuurd om de separatisten te ondersteunen, zei een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken.

lees meer over

Anti-monarchisten ‘actief’ bij viering koninkrijk

Bij de viering van het 200-jarig bestaan van het Nederlands koninkrijk in Maastricht zijn komende zaterdag tegenstanders van de monarchie actief. Het gaat niet om een demonstratie, benadrukt het Nieuw Republikeins Genootschap woensdag.

lees meer over
Britse jeugdsoos overleeft door verkoop werk Banksy. |beeld Novum

Britse jeugdsoos overleeft door...

Een jeugdsoos in het Britse Bristol heeft zijn eigen toekomst veiliggesteld door een werk van de kunstenaar Banksy te verkopen. Het schilderij, Mobile Lovers, was op een deur nabij de soos geschilderd en...

lees meer over

Oekraïne: Russische soldaat geeft wapensmokkel toe

Een Russische militair heeft tegen Oekraïense troepen toegegeven dat hij wapens heeft geleverd aan de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Dat meldt persbureau Interfax op basis van een verklaring van de Oekraïense veiligheidsdienst SBU.

lees meer over

Van Aartsen bij bezoek: Schilderswijk geen kalifaat

De Haagse Schilderswijk is geen kalifaat. Dat heeft burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) woensdagavond gezegd bij een bezoek aan de wijk, zegt een woordvoerder.

lees meer over

VN verlengen missie in Darfur

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft woensdag de vredesmissie in de Sudanese regio Darfur (UNAMID) met tien maanden verlengd. De missie gaat door, ondanks zorgen over de effectiviteit ervan.

lees meer over

Besmettelijke bijenziekte in Zuidlaren

Onder bijen in het Drentse Zuidlaren is een zeer besmettelijke bijenziekte vastgesteld die de larven van bijen treft. Het gaat om Amerikaans vuilbroed. De kolonie is geruimd en om verdere verspreiding te voorkomen is een vervoersverbod ingesteld, meldt het ministerie van Economische Zaken woensdag.

lees meer over
Wilders noemt akkoord wanvertoning. |beeld Novum

Wilders noemt akkoord wanvertoning

PVV-leider Geert Wilders vindt het akkoord dat het kabinet woensdag sloot met drie oppositiepartijen een 'wanvertoning'. Dat heeft Wilders woensdagavond laten weten.

lees meer over

‘Burgeroorlog dreigt in Libië’

Een 'regelrechte burgeroorlog' dreigt in Libië als de chaos en verdeeldheid in het Noord-Afrikaanse land voortduren. Dat heeft de Libische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Ibrahim Dabbashi, woensdag tegen de VN-Veiligheidsraad gezegd.

lees meer over
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >