Sluiten

ND.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Nederlands Dagblad

Boekverkoop García Márquez stijgt na dood auteur. |beeld Novum

Boekverkoop García Márquez stijgt...

De boekverkoop van Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez is direct na zijn overlijden flink gestegen. Vrijdag was zijn klassieker 'Honderd jaar eenzaamheid' het meest verkochte boek bij onlinewinkel A...

lees meer over

Meer Nigeriaanse schoolmeisjes bevrijd

Er zijn 24 Nigeriaanse schoolmeisjes bevrijd die dinsdag waren ontvoerd. Dat heeft een bron bij het ministerie van onderwijs vrijdag gezegd. Hiermee zijn in totaal 44 meisjes bevrijd en worden er nog 85 vermist.

lees meer over

Obama walgt van antisemitische pamfletten

De Amerikaanse president Barack Obama vindt de antisemitische pamfletten die in Oekraïne zijn uitgedeeld 'misselijkmakend'. Dat heeft zijn veiligheidsadviseur Susan Rice vrijdag gezegd.

lees meer over

Oud-voetbalbegeleider cel in voor ontucht

Een voormalig elftalbegeleider van een voetbalvereniging in het Overijsselse Wierden moet tien maanden de cel in voor ontucht met een minderjarige jongen. Ook was hij in het bezit van kinderporno.

lees meer over

SpaceX Dragon succesvol gelanceerd

De astronauten aan boord van het internationale ruimtestation ISS kunnen eindelijk hun verse proviand en nieuwe pakken tegemoet zien. De ruimtecapsule SpaceX Dragon werd vrijdagavond in Cape Canaveral gelanceerd. Hij komt op zondag bij het ISS aan.

lees meer over
Kapitein Zuid-Koreaanse veerboot gearresteerd. |beeld Novum

Kapitein Zuid-Koreaanse veerboot...

De kapitein en twee bemanningsleden van de gezonken Zuid-Koreaanse veerboot zijn zaterdag lokale tijd gearresteerd. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld. Vrijdag werd al een arrestatiebe...

lees meer over

Zwavelzuurzwembad Numansdorp vrijgegeven

Het zwembad in Numansdorp dat woensdag halsoverkop werd ontruimd toen er zwavelzuur was gelekt gaat zaterdag weer open voor publiek. De autoriteiten hebben het zwembad vrijdag weer veilig verklaard en vrijgegeven, laat het zwembad weten.

lees meer over

Universiteit Twente mag archief Twitter doorspitten

De Universiteit Twente mag rondneuzen in het archief van Twitter. Het is daarmee een van de zes universiteiten die wereldwijd toegang krijgen tot de databank van het sociale netwerk, meldt de universiteit vrijdag.

lees meer over
Mexico getroffen door zware aardbeving. |beeld Novum

Mexico getroffen door zware...

In het zuiden van Mexico heeft een aardbeving met een kracht van 7.2 voor flink wat paniek gezorgd, maar slechts weinig schade veroorzaakt. Er vielen geen gewonden.

lees meer over

‘UvA wist van fraude met computertoetsen’

De Universiteit van Amsterdam (UvA) was al veel langer op de hoogte van de fraude met computertoetsen op de faculteit Economie en Bedrijfskunde. De school zou echter geen maatregelen hebben genomen. Dat zeggen studenten van de studie tegen NOS op 3.

lees meer over
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >