Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Wat te doen als een abortuskliniek zich naast een kerk vestigt? En hoever mag een gemeente gaan om anti-abortusdemonstraties in te perken?

Minister Schippers gaat haar zorgwet, die dinsdag door de Eerste Kamer werd verworpen, op punten herschrijven. En daar wordt-ie alleen maar beter van, als we het nachtelijk crisisdebat in de Tweede Kamer mogen geloven. Dat is wel opmerkelijk, want een meerderheid van diezelfde Tweede Kamer had het gewraakte wetsvoorstel e...

En weer was er het woord ‘historisch’. Woensdag belde de Amerikaanse president Barack Obama anderhalf uur met zijn Cubaanse ambtgenoot Raúl Castro.

Drie Eerste Kamerleden negeerden deze week alle last en ruggespraak die hun werd opgedrongen, ze stemden volgens hun geweten.

Geen mens zou dit kunnen doen, reageert de Pakistaanse zanger Rehman Ifrahim op de foto van een met bloed doordrenkt kinderschoentje. Hij zegt het nog beschaafd. Veel Pakistanen uiten na de gruwelijke moordpartij op een school in Peshawar hun woede en frustratie richting de taliban met veel sterkere woorden.

Steeds meer gemeenten laten de openingstijden van winkels op zondag vrij. Ooit waren alleen in toeristische dorpen en steden de winkels ‘s zondags open, daarna volgden de centra van plaatsen als Amsterdam en Rotterdam. Nu kan ook op de eerste dag van de week gewinkeld worden in kleinere steden als Amersfoort, Breda en Nij...

De neiging bestaat om de schuld van de crisis in Oekraïne volledig in Russische schoenen te schuiven. Dat lijkt logisch.

Hulpbisschop Everard de Jong vertelde eens, toen het ging over het gros van de Limburgers dat niet naar de kerk gaat: ‘Ik houd ook van die mensen. Als ik weg ben geweest en ik kom de grens weer over, dan bid ik voor Limburg.’

Philip Houben was 17 jaar burgemeester van Maastricht, van 1985 tot 2002. Landelijk werd hij bekend als gastheer van de Eurotop die het fundament legde voor één Europese munt.

Aan de vooravond van de internationale Dag van de Mensenrechten werd schokkend openbaar hoe de Verenigde Staten die rechten jarenlang met martelpraktijken geschonden hebben.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >