Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Voor één dag ervaren wat een slaaf doet. Het is het nieuwste idee in goededoelenland. Te vinden op slaafvooreendag.nl. Dat wordt afzien,​ dacht ik: afgesnauwd worden, veel te veel uren maken, geen lunchpauze, toch niet uitbetaald worden, dat soort werk.

Zo nu en dan krijg ik van een cliënt een bedankje in de vorm van een kaart, een fles wijn of een bos bloemen. Hoewel het natuurlijk niet nodig is, vind ik het wel ontzettend leuk.

De grens tussen Sarawak en Brunei kondigt zich aan door een lange file. Ik parkeer de auto aan de kant van de weg en leg lopend met de jongste Frensjes de laatste honderden meters af.

Met pijn in mijn hart nam ik afscheid van mijn oude autootje. Om te zeggen dat het mijn tweede huis was, gaat wat ver. Maar hij had me toch trouw overal heen gebracht. En raar, maar waar, ik was die blikken trommel toch menselijke trekjes gaan toedichten.

Van een kerkelijke gemeente in het Veluwse en vogelgriepvrije kippendorp kregen een vriend (René Barkema) en ik een gek cadeau dat we vorige week hebben uitgepakt en beleefd.

Een klein bericht in de krant van 18 november: gemeenten uit de regio Zuid-Holland-Zuid kiezen voor het behoud van christelijke geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd, en hebben een contract getekend met De Hoop en Eleos, twee van de grote spelers in dat veld.

In de reclame van Specsavers troeven twee mannen elkaar af met hun bril: wie heeft de voordeligste? De man die zijn bril gekocht heeft bij Pearl, zou slechter af zijn. Specsavers klopt zich graag op de borst, door zich af te zetten tegen andere brillenketens, met naam en toenaam. Een minne strategie. Ik zet geen voet over...

Er is heel veel wetenschap. Tot een eeuw of drie geleden kon je nog homo universalis zijn, iemand die overal verstand van had. Nu is het al moeilijk genoeg om je eigen vakgebied bij te houden.

Een uithuizige week: dinsdagmiddag naar Utrecht voor een workshop over Gezond Schoolplein bij Jantje Beton. We zijn een van de vier voorgezet-onderwijsscholen die de subsidie hiervoor krijgen. In juni 2015 gaat dat pleinproject starten, we hebben dus nog even de tijd om de commissie samen te stellen en de leerlingenraad h...

In Almelo is zaterdag een Zwarte Piet (15) gemolesteerd door een verwarde man (31). Iemand moet eens op dit verschijnsel promoveren.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >