Sluiten

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Voor meer informatie, klik hier. [sluiten]

Nederlands Dagblad

Mijn ouders hebben een Russische achterbuurvrouw. Zo nu en dan komt haar vriend weleens langs. Zo ook een poosje terug. Vanuit de achtertuin hoorden we hem zeggen: ‘Ik ben nar dokter geweest, het deed allemal pijn. Maar as ik jou sie, ben ik weer helemal gelukkig.’ Wat ontzettend schattig!

Struikelen of uitglijden overkomt bijna iedereen weleens. Van de gevolgen kun je lang last houden. Als het je thuis overkomt, denk je er niet aan wie daar aansprakelijk voor is. Ja, hooguit je man, je vrouw of je hulp die iets heeft laten slingeren, maar daar kun je niets mee (behalve dat je er boos om zou kunnen worden)....

Tegen de avond rijd ik uitgeput terug uit de studentenstad. Het eerste jaar ga ik geen enkel kind meer verhuizen!

Verhuizen. Je hebt altijd meer troep dan je denkt, opruimen en klussen duurt langer dan je denkt. Dozen krijg je niet zomaar weg. Maar verrassend hoe, met een paar spullen om je heen, een nieuwe plek ook gauw weer van jezelf wordt.

Het is de tijd van de informatiebijeenkomsten op scholen. Met verbazing heb ik de volwassenen om me heen gadegeslagen. Een moeder die eindeloos doorpraat over haar kind en kwijtgeraakte spullen.

Ik geloof in een vrije manier van leven, die wordt begrensd door de liefde. En dan klinkt ‘begrensd’ al ongelukkig. Want begrens of definieer de (bedrijving van de) liefde, en ze verdwijnt als sneeuw voor de zon. (Zou God daarom liefde worden genoemd, zodat de mens hem niet kan grijpen, alleen onderzoeken en genieten?)

Eerst hoorde ik een paar korte piepjes. Daarna het geruis van grote watermassa’s die de boot in stroomden. De metertjes gaven aan dat de boot snel begon te zakken. Ik vóélde het ook: ongeveer hetzelfde gevoel wat je krijgt in een lift die snel naar beneden zoeft.

Het is maar goed dat ik nog een dikke beeldbuis heb, anders was de tv door de kamer gaan zweven. Het soortelijk gewicht van RTL Late Night bereikte zorgwekkend lage waarden toen popster Pharrell Williams aan tafel zat.

De basiscursus over Niet-Aangeboren Hersenletsel omvatte zes dagen intensief luisteren naar een geweldige docent, van wie de betrokkenheid op mensen met letsel afspatte.

Er is een boek over vrijgemaakten verschenen waarin de Amsterdamse gemeentestichter Rikko Voorberg niet voorkomt.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Volgende >